Toyotalta rohkea maasturikonsepti – klassikkomallinen Land Cruiser tuotu nykypäivään
Autot ja liikenne
Toyotalta rohkea maasturikonsepti – klassikkomallinen Land Cruiser tuotu nykypäivään
Toyota on esitellyt New Yorkin autonäyttelyssä FT-4X-konseptiauton, joka visioi tulevaisuuden maasturiajoneuvoa.
13.4.2017
 |
Tuulilasi

Muotoilullisesti konsepti on ottanut esikuvakseen klassikkomalliset Land Cruiserit. Muodot ovat kulmikkaat ja funktionaaliset, ja autossa on selkeästi enemmän maasturimaisuutta kuin nykypäivän katumaastureissa.

Konseptiauton FT-4X-nimi juontuu sanoista ”Future Toyota 4WD Crossover”. Auto on suunniteltu Japanin sijaan Toyotan Kaliforniassa sijaitsevassa muotoilukeskuksessa. Auton pohjarakenteena on kuitenkin käytetty samaa TNGA-rakennetta, joka löytyy mm. uusimmista Prius- ja C-HR-malleista.

FT-4X:n sisätilat on jaettu kahteen osaan: puhtaaseen ja märkään. Puhdastila on auton etuosassa, missä sijaitsee myös ohjaamo. Märkätila kattaa puolestaan takaosan, mikä tarkoittaa sitä, että taakse voi heittää kurautuneita tai märkiä harrastusvälineitä, eikä auton sisustuksesta tarvitse tällöin niin välittää.

FT-4X saattaa jäädä vain ainutkertaiseksi konseptiksi, mutta sen tekniikka on melko lähellä tuotantomallia. Vaikka maasturikonsepti päätyisikin tuotantoon, on sen tulo Eurooppaan vielä sen lisäksi kyseenalaista.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Kommentoi »