Tuulilasi

Toyotalta autojen takaisinkutsu Suomessa – jopa 45 000 autoa

Toyotalta autojen takaisinkutsu Suomessa – jopa 45 000 autoa
Toyota Motor Corporation julkaisi tänään kolme tarkastuskampanjaa, kaksi liittyen Avensis-, Corolla-, Corolla Verso- ja Yaris-mallien SRS-järjestelmään sekä yhden liittyen GT86:n moottoriin. Kahden ensiksi mainitun kampanjan piiriin kuuluu Suomessa n. 45 000 autoa ja kampanja on jatkoa monia merkkejä viimeisen kahden vuoden aikana koskeneille turvatyynyjärjestelmän tarkastuskampanjoille.
Teksti Toyota
Kuvat Toyota

Viimeksi mainitun kampanjan piiriin kuuluu Suomessa 114 autoa.

Kampanjan piiriin kuuluu heinäkuun 2002 - toukokuun 2007 välillä valmistetut Avensis-, Corolla-, ja Corolla Verso -mallit. Autoja on Suomessa n. 45 000 kappaletta. Kampanja on jatkoa monia merkkejä viimeisen kahden vuoden aikana koskeneille turvatyynyjärjestelmän tarkastuskampanjoille.

Mahdollisessa ongelmatilanteessa turvatyynyjärjestelmän ohjainlaite voi olla viallinen. Viallinen ohjainlaite voi johtaa turvatyynyjärjestelmän toimimattomuuteen onnettomuustilanteissa tai aktivoida yksittäisiä turvatyynyjä virheellisesti.

Toyotan mukaan Suomessa on ollut viisi viallista ohjainlaitetta. Yksikään näistä ei ole aiheuttanut onnettomuutta eikä muita vaaratilanteita.

Kampanjan piiriin kuuluvien autojen omistajille tullaan lähettämään tarkastuskutsu. Tarkastuksen yhteydessä ko. ohjainlaite vaihdetaan veloituksetta uuteen.

Tarkastuskampanja etumatkustajan SRS-turvatyynyyn

Kampanjan piiriin kuuluu vm. 2003 - vm. 2006 Avensis-, vm. 2001 - vm. 2004 Corolla-, vm. 2001 - vm. 2004 Avensis Verso- sekä vm. 2001 - vm. 2004 Yaris-mallit. Autoja on Suomessa n. 4 600 kappaletta. Kampanja on jatkoa monia merkkejä viimeisen kahden vuoden aikana koskeneille turvatyynyjärjestelmän tarkastuskampanjoille.

Mahdollisessa ongelmatilanteessa edellisessä näitä autoja koskeneessa tarkastuskampanjassa vaihdettu etuturvatyyny ja tarkemmin turvatyynyn täyttölaitteen pyrotekninen seos voi altistua ilmankosteudelle. Ilmankosteus voi aikaansaada täyttölaitteen virheellisen toiminnan tai turvatyynyn aktivoitumisen.

Toyotan tietojen mukaan maailmanlaajuisesti yhtään ongelmatilannetta, onnettomuutta tai vaaratilannetta ei ole tapahtunut.

Kampanjan piiriin kuuluvien autojen omistajille tullaan lähettämään tarkastuskutsu. Tarkastuksen yhteydessä ko. turvatyyny / täyttölaite vaihdetaan veloituksetta uuteen.

Tarkastuskampanja venttiilinjousille

Kampanjan piiriin kuuluu maaliskuun 2012 - heinäkuun 2013 välillä valmistetut GT86-mallit. Autoja on Suomessa 114 kappaletta.

Mahdollisessa ongelmatilanteessa venttiilinjouset saattavat murtua. Tällöin moottori ei käynnisty tai sammuu kesken ajon muodostaen turvallisuusriskin.

Toyotan tietojen mukaan ongelmaa ei ole esiintynyt Suomessa.

Kampanjan piiriin kuuluvien autojen omistajille tullaan lähettämään tarkastuskutsu. Tarkastuksen yhteydessä venttiilinjouset vaihdetaan veloituksetta uusiin.

Julkaistu: 1.11.2018
1 kommentti