Tuulilasi

Toyotalla uskotaan vetyautojen hintojen laskevan hybridien tasolle

Toyotalla uskotaan vetyautojen hintojen laskevan hybridien tasolle
Toyota uskoo, että vedyllä kulkevien polttokennoautojen hinnat tulevat laskemaan kymmenessä vuodessa hybridien hintatasolle. Nyt ne ovat vielä huomattavasti kalliimpia.

Tätä mieltä on Toyotan Euroopan myyntijohtaja Matt Harrison.

”Uskomme vahvasti, että kolmannen sukupolven polttokennoautojen hinnat tulevat halpenemaan hybridiautojen tasolle, näemme vetyautoissa valtavan tulevaisuuden potentiaalin”, Harrison sanoo Automotive Newsille.

Tällä hetkellä Toyotan ensimmäisen sukupolven Mirai-polttokennoauto maksaa Japanissa 7,2 miljoonaa jeniä eli noin 59 000 euroa.

”Emme ole kovin kaukana toisen sukupolven versiosta, kolmas sukupolvi tulee noin kymmenen vuoden sisällä”, Harrison arvelee.

Euroopassa kaikkien autonvalmistajien on pystyttävä vähentämään mallistonsa CO2-päästöjä EU:n vaatimalle tasolle, muuten edessä on sakkorangaistuksia.

”Ei ole yhtä täydellistä teknologiaa, joka ratkaisisi tämän ongelman. Me aiomme tarjota kuluttajille useita vähäpäästöisiä vaihtoehtoja ja antaa heidän ratkaista valinnoillaan tulevaisuuden suunnan”, Harrison sanoo.

JATO Dynamicsin tilastojen mukaan Toyotalla on suurista autonvalmistajista tällä hetkellä pienimmät CO2-päästöt. Viime vuonna Toyota myi Euroopassa ja Venäjällä 480 000 hybridiä, mikä oli peräti 46 % sen kokonaismyynnistä. Länsi-Euroopassa määrä oli peräti 60 %.

”Olemme pystyneet alentamaan hybriditeknologian kustannuksia 75 % sen jälkeen, kun ensimmäinen Prius hybridi tuli markkinoille vuonna 1997. Seuraavan sukupolven hybridimme tulevat olemaan vieläkin edullisempia”, Harrison kertoo.

Julkaistu: 24.5.2019
Kommentoi »