Tuulilasi

Toyota vie Lexus LC:n 24- tunnin kilpailuun – ideana kehittää tuotantoauto


Toyota Gazoo Racing on ilmoittanut lähtevänsä mukaan toukokuussa Nürburgringin 24 tunnin kilpailuun Lexus LC -autolla.
Kuvat Toyota Gazoo Racing

Toyota Gazoo Racing lähtee kilpailuun autolla, jonka se on itse rakentanut ja jota tulevat ajamaan sen mekaanikot ja insinöörit.

Lexus LS on ensi kertaa mukana kilpailussa, pohjimmaisena ideana on testata uutta kehittynyttä teknologiaa tuotantoautoja varten. Tähän sisältyvät mm. auton painon vähentäminen sekä korin jäykkyyden lisääminen. Ajatuksena on kehittää myös ajoavustimia, aerodynamiikkaa, moottoria ja jousitusta.

Auto osallistuu kilpailuun SP-PRO-luokassa, moottorina on LC:n tuotantomallista tuttu, mutta viritetty 5,0-litrainen V8. Alleen auto saa Bridgestonen renkaat.

Takeshi Tsuchiya tulee olemaan pääkuljettaja, muut kolme ovat nuoremmat Takamitsu Matsui, Naoya Gamo ja Yuichi Nakayama.

”Kilpa-automme on vielä varhaisessa rakennusvaiheessa, otamme sen kanssa vasta ensi askelia.  Menee vielä hetki, että saamme sen testikuntoon, mutta olen varma, että tämä on kaiken ajan ja vaivan arvoista. Olen iloinen, että saan olla mukana tässä projektissa kehittämässä yhä parempia tulevaisuuden autoja”, pääkuljettaja Tsuchiya kertoi tiedotteessa.

Julkaistu: 14.1.2018