Tuulilasi

Toyota satsaa edelleen vetyautoihin – tällainen on uuden sukupolven Mirai

Toyota satsaa edelleen vetyautoihin – tällainen on uuden sukupolven Mirai
Toisen sukupolven vetyauto Toyota Mirai tulee poikkeamaan melkoisesti ensimmäinen sukupolven versiosta, joka on ollut markkinoilla vuodesta 2015 asti.
Julkaistu: 3.11.2020
Toyota on julkistanut kuvia uudesta 2021 Miraista. Auto on ulkoisesti hyvin erinäköinen kuin edeltäjänsä, sisätiloihin on tulossa entistä enemmän luksusta. Malleja on tulossa kaksi, XLE ja Limited.
Tältä näyttää ensimmäisen sukupolven Mirai.
Uusi Mirai on selkeästi edeltäjäänsä suurempi; 4,97 metriä pitkä, 1,88 metriä leveä ja 1,47 metriä korkea. Sisältä löytyy mm. 12,3-tuumainen tietoviihdenäyttö ja lämmitettävät istuimet. Tankin koko myös kasvaa, joten uudelle Miraille luvataan 640 kilometrin toimintamatka tankillisella, mikä on 30 % enemmän kuin edeltäjässä.
Hintatietoja ei ole vielä kerrottu, mutta oletettavasti auto on edeltäjäänsä kalliimpi. Yhdysvalloissa ensimmäisen sukupolven Mirain lähtöhinta on liki 60 000 dollaria, joten edullisesta menopelistä ei puhuta.
Auto on tulossa valituilla markkinoilla myyntiin jo tämän vuoden aikana, Suomi ei oletettavasti tähän valittuun markkina-alueeseen kuulu.
4 kommenttia