Toyota RAV4 Adventure - seikkaile minne haluat
Autot ja liikenne
Toyota RAV4 Adventure - seikkaile minne haluat
Toyota laajentaa RAV4-mallin autenttisen alkuperäistä katumaasturimaisuutta uudella RAV4 Adventure -mallilla. Sen erottuva tyyli on luotu aktiiviseen ulkoilmaelämään. Uusi malli on tehty heille, joiden intohimo ajamiseen ei vähene, vaikka kestopäällyste loppuisi. RAV4 Adventure on kuitenkin samalla täysiverinen hybridi, jonka voimalinjan teho tai taloudellisuus eivät kärsi vähääkään uudenlaisesta asenteesta.
20.9.2021
 |
Tuulilasi

Uuden Toyota RAV4 Adventuren olemus on luotu kuvaamaan asennetta. Uusi täysmusta etusäleikkö poikkipalkkeineen, totuttua alemmas sijoitettu Toyotan logo, ylemmäs sijoitetut etusumuvalot sekä hopeanvärinen alleajosuoja alleviivaavat voimakasta olemusta ja kyvykkyyttä valtateiden ulkopuolella. Olemusta korostetaan leveämmillä pyöränkaarilla ja uusilla, mattaharmailla 19”-kevytmetallivanteilla.

Ulkovärinä RAV4 Adventure -mallissa on aina Urban Khaki -erikoisväri katon, A-pilarien ja takailmanohjaimen ollessa vaaleanharmaita. Siinä missä etuosan ulkonäössä on havaittavissa voimakas sukunäkö nykyiseen Hilux-malliin, on ulkoväriyhdistelmä itsessään kunnianosoitus legendaariselle FJ40-mallin Land Cruiserille.

Sisätiloja hallitsee juuri tätä mallia varten suunniteltu erikoisverhoilu, joka koostuu pehmeästä, synteettisestä nahasta ja oransseista tehostetikkauksista.

Toyota RAV4 Adventuren voimanlähteenä on aina neljännen sukupolven hybridivoimalinja, jossa AWD-i -nelivetojärjestelmä on vakiona. Voimalinja perustuu 2,5-litraiseen bensiinimoottoriin, jonka terminen hyötysuhde on maailman parhaimmistoa tuotantomoottorien keskuudessa. Järjestelmän suurin kokonaisteho on 222 hevosvoimaa - riittävästi kyyditsemään vaikkapa suurinta sallittua jarrullisen perävaunun massaa (1 650 kg).

Uutuusmalli heijastelee samalla ulkonäössään piirteitä, joita tullaan näkemään muussakin RAV4-mallistossa, kuten uudentyyppiset LED-ajovalot sekä LED-etusumuvalot. Lisäksi matkustamossa on muutettu useita yksityiskohtia, kuten LED-valaistusta.

Muutokset tuovat tuoreutta mallille, jonka alkuperäinen sukupolvi loi markkinoille vuonna 1994 tullessaan kokonaisen uuden autoluokan. RAV4:n kyky olla innovatiivinen on kantanut kautta vuosien, on kyse ollut sitten autoluokan luomisesta, sen määrittämisestä tai hybridin tuomisesta kyseiseen autoluokkaan. Edelläkävijyys ei ole ollut haitaksi - RAV4-malleja on myyty vuosien saatossa yli 10 miljoonaa kappaletta. Tällä hetkellä RAV4 on maailman myydyin sähköistetyllä voimalinjalla varustettu SUV-malli.

Suomeen uusi RAV4 Adventure saapuu alkuvuodesta 2022.

3 kommenttia