Toyota pudottamassa yhden ikoninsa mallistostaan kokonaan
Autot ja liikenne
Toyota pudottamassa yhden ikoninsa mallistostaan kokonaan
Toyota Land Cruiser on ollut brändin mallistossa jo vuodesta 1958. Kautta vuosikymmenten se on ollut tunnettu nimenomaan off road -ominaisuuksistaan. Tällaisille autoille ei vain nykyaikana tunnu olevan enää juuri kysyntää. Niinpä Toyota onkin Road & Trackin mukaan päättänyt, että vuoden 2021 Land Cruiser on historian viimeinen.
Julkaistu 28.12.2020
Tuulilasi

Asiasta on huhuttu jo aiemmin tänä vuonna, joten ihan valtavasta yllätyksestä ei voi puhua.

"Vaikka se nyt jääkin mallistosta pois, olemme yhä sitoutuneita tekemään isoja SUV-segmentin autoja. Pyydämme Land Cruiserin faneja pysymään kuulolla, tutkimme koko ajan mahdollisuuksia tehdä uusia tuotteita, jotka kunnioittavat Land Cruiserin perinteitä”, Toyotalta kerrottiin Road and Trackin mukaan.

Car & Driverille nimetön lähde kuitenkin kertoi, että kyse voisi olla vedätyksestä. Sen mukaan Toyota olisi suunnittelemassa Land Cruiserista nykyistä paljon modernimpaa luksus-SUV:ta.

Nykyinen Land Cruiser ei ole juuri muuttunut vuodesta 2008. Se on jäänyt onnettoman tietoviihdejärjestelmänsä, vapaasti hengittävän V8-moottorinsa ja massiivisuutensa ansiosta auttamattomasti jälkeen moderneista SUV-autoista. Auto on joko hylättävä kokonaan tai uudistettava täydellisesti.

Viime vuonna Land Cruiseria myytiin Euroopassa vain 6359 kappaletta, kun esimerkiksi vuonna 2005 myynti oli 36 302 autoa.

7 kommenttia