Toyota ja Lexus julkaisivat tarkastuskampanjan - katso kuuluuko autosi listalle
Autot ja liikenne
Toyota ja Lexus julkaisivat tarkastuskampanjan - katso kuuluuko autosi listalle
Toyota Motor Corporation julkaisi tänään, 7.9.2021, tarkastuskampanjan, jonka piiriin kuuluu kesäkuun 2020 - huhtikuun 2021 välillä valmistettuja Yaris-, Corolla- ja RAV4 -malleja, joita on Suomessa 5 910 kappaletta sekä kesäkuun 2020 - huhtikuun 2021 välillä valmistettuja Lexus-malleja. Suomen osalta tarkastuskampanja koskee Lexus UX 250h- ja UX 300e -malleja, joita on Suomessa 46 kappaletta.
Julkaistu 7.9.2021
Tuulilasi

Mahdollisessa ongelmatilanteessa eCall-hätäpuhelujärjestelmän DCM-tiedonsiirtomoduulin ohjelmistovirhe voi aiheuttaa moduulin toimimattomuuden. Tällöin järjestelmän normaalia toimintaa, mikä mahdollistaa hätäpuheluiden manuaalisen suorittamisen tai automaattiset hätäpuhelut onnettomuustilanteissa ei voida varmistaa. Mahdollinen ongelmatilanne ei muutoin vaikuta ajoneuvon hallittavuuteen. Koska kyseessä on kuitenkin liikenneturvallisuuteen ja lakisääteisiin varusteisiin vaikuttava tekijä, on Toyota Motor Corporation päättänyt julkaista tarkastuskampanjan.

Toyota Motor Corporationin mukaan viallinen DCM-tiedonsiirtomoduuli ei ole aiheuttanut yhtään onnettomuutta eikä muita vaaratilanteita.

Kampanjan piiriin kuuluvien autojen omistajille tullaan lähettämään tarkastuskutsu. Tarkastuksen yhteydessä DCM-tiedonsiirtomoduuli tarkastetaan ja tarvittaessa joko päivitetään tai vaihdetaan uuteen. Toimenpide on asiakkaalle maksuton.

Kommentoi »