Tuulilasi

Toyota C-HR ollut toistaiseksi Euroopassa menestys − jopa 80 prosenttia hybridejä


Toyota tähtäsi C-HR:llä erityisesti Euroopan markkinoille. Toistaiseksi tämä on kantanut hedelmää.
Teksti Max Lange
Kuvat Timo Villanen, TL-kuva-arkisto

C-HR lanseerattiin aivan vuoden 2017 alussa Euroopassa. Automotive News Europen teettämän ja JATO Dynamicsin koostaman statistiikan mukaan vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana Euroopassa on myyty jo 31 888 C-HR:ää. Crossovereiden kirkkain ykkönen samana aikana oli Nissan Qashqai 75 000 myydyllä autolla.

Alun perin Toyota tähtäsi C-HR:llään 100 000 auton vuosimyyntiin Euroopassa. Tämän hetkisen ennusteen mukaan Toyota ylittää tavoitteen kevyesti. Toyota tavoittelee C-HR:llä aiempaa nuorempaa ostajakuntaa, sillä merkin ostajien keski-ikä Euroopassa on noin 56 vuotta.

Toyotan taktiikka C-HR:n kanssa on myös hyvin erilainen kuin monilla kilpailijamerkeillä. Toyota ei tarjoaa autoon lainkaan dieselmoottoria. Sen sijaan hybridimalli C-HR:stä löytyy, joka on ollut kova menestys. Peräti 80 prosenttia Euroopassa myydyistä C-HR:stä on toistaiseksi ollut hybridejä.

Suomessa C-HR:iä on myyty Autoalan tiedotuskeskuksen mukaan toukokuun loppuun mennessä 878 kappaletta, millä irtoaa 13. sija vuoden myyntitilastoissa. Perinteiset Toyota-mallit Yaris, Auris ja Avensis ennättävät kaikki C-HR:n edelle kotimarkkinoillamme.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90. 

Julkaistu: 6.6.2017