Apu

Top Gun -kaunotar Kelly McGillisin traaginen elämä: Raiskaus vain 12-vuotiaana, huumeita ja eroja – Uuden suunnan elämälle antoivat lapset ja raittius

Top Gun -kaunotar Kelly McGillisin traaginen elämä: Raiskaus vain 12-vuotiaana, huumeita ja eroja – Uuden suunnan elämälle antoivat lapset ja raittius
Jääminen Tom Cruisen lentokoneesta on Kelly McGillisin vastoinkäymisistä vähäisimpiä.
Julkaistu: 27.5.2022

Kelly McGillisiä, 64, ei nähdä menestyselokuvan Top Gun – lentäjistä parhaat jatko-osassa. Vuonna 1986 alkuperäisessä elokuvassa yhteen katsojasukupolveen lähtemättömän vaikutuksen tehnyttä McGillisiä ei edes harkittu mukaan elokuvaan Top Gun: Maverick.

Eikä muuten olisi kiinnostellutkaan, näyttelijä totesi jo vuonna 2019, kun häneltä kysyttiin Entertainment Tonight -keskusteluohjelmassa, onko häntä pyydetty mukaan jatko-osaan.

– Luojan tähden ei. Olen vanha ja lihava. Näytän ikäiseltäni, eikä se sovi elokuvien maailmaan. Mieluummin olen oma itseni, Top Gunissa kouluttaja Charlotte ”Charlie” Blackwoodia esittänyt McGillis sanoi.

Alkuperäisen elokuvan tähdistä myöskään Meg Ryanille, 60, ei löytynyt tilaa jatko-osassa. Tom Cruisen romanttisen kiinnostuksen kohdetta esittää nyt Jennifer Connelly, 51.

Tom Cruise ja Kelly McGillis vuosimallia 1986.

Taustalla tuplatragedia

Kelly McGillis nousi 80-luvun puolivälissä maailmanlaajuiseksi tähdeksi elokuvissa Todistaja ja Top Gun. Harva tiesi häntä ennen tähteyttä kohdanneesta tragediasta: vuonna 1982 McGillis joutui naisystävänsä kanssa asunnossaan kahden teinin sitomaksi ja raiskaamaksi.

Hän aloitti terapian vuonna 1984, ja kertoi raiskauksesta julkisesti vasta People-lehden haastattelussa vuonna 1988. Vuonna 2010 hän paljasti lisäksi, että kolme miestä raiskasi hänet 12-vuotiaana.

Kelly McGillisin ensimmäinen avioliitto päättyi vuonna 1981. Avioliitossa Fred Tillmanin kanssa syntyivät tyttäret Kelsey, 31 ja Sonora, 29. Tämäkin liitto päättyi vuonna 2002.

Kelly McGillis vuonna 2013.

Pääroolissa tyttäret

Kaliforniassa kasvanut Kelly McGillis on kuvaillut olleensa nuorena täysin holtiton, ja lopulta vanhemmat heittivät hänet kotoa tyttären ollessa 17-vuotias. Päätös oli tyttären mielestä aivan oikea.

Alkoholi- ja huumeriippuvaisuudesta kärsinyt McGillis raitistui 2000-luvun alussa. Elämän prioriteetiksi tuli ”olla paras mahdollinen selvä vanhempi”. Vuonna 2010 hän kertoi julkisesti olevansa lesbo. Hän omisti miehensä kanssa Floridassa baarin, ja seurusteli siellä työskennelleen Melanie Leisin kanssa avioliiton loppumisesta lähtien, mutta suhde päättyi 2012.

Myöhempinä vuosinaan vain satunnaisesti näytellyt Kelly McGillis opettaa näyttelemistä ja työskentelee päihderiippuvaisten parissa.

Mutta aikooko ensimmäisen Top Gunin tähti käydä katsomassa jatko-osan?

– En tiedä. Katsotaan nyt, millaisia arvosteluja se saa.

  • Top Gun: Maverick (2022) nyt elokuvateattereissa
  • Top Gun – Lentäjistä parhaat (1986) Netflixissä

Kommentoi »