Tuulilasi

Top Fuel -dragsterit tykittävät Alastarolla - nähdäänkö suomalaisvoitto?Top Fuel -dragsterit tykittävät Alastarolla - nähdäänkö suomalaisvoitto?

Top Fuel -dragsterit ovat kiihdytysautojen kuninkuusluokka. Nämä nitrometaania polttavat vauhtihirmut kehittävät yli 8000 hevosvoimaa ja kiihdyttävät huippunopeuden lähes 500 kilometriin tunnissa. Reilun kolmensadan metrin matka on ohi alle neljässä sekunnissa. Tämän kovempaa kiihtyvyyttä ei löydy mistään muusta autourheiluluokasta!
Teksti Velimatti Sutela

Alastarolla ajetaan EM-sarjan kolmas osakilpailu 8.-10. heinäkuuta ja Suomesta on lähdössä peräti neljän kuljettajan ryhmä haastamaan Euroopan huiput. Suomalaisten mahdollisuudet menestyä ovat erinomaiset, joten vain voitto kelpaa kotiyleisölle.

Anita Mäkelällä on hallussaan Euroopan ennätys ajalla 3,87 sekuntia.

- Voitin edellisen EM sarjan osakilpailun Tierpissä ja johdan EM sarjaa, joten tietenkin lähden jahtaamaan voittoa. Alastarolla on aina mukava tunnelma, Mäkelä toteaa.

Janne Ahonen vaihtaa kesäksi mäkihypyn kiihdytysurheiluun.

- Mahtava päästä taas ajamaan ja kilpailemaan. Ja mikäs sen parempi paikka aloittaa kuin kotikisassa Alastarolla. Lähdemme haastamaan nopeimmat Top Fuel -kuljettajat ja tietenkin pyrimme voittamaan mahdollisimman monta lähtöä, Ahonen sanoi.

Antti Horto on nuoresta iästään huolimatta moninkertainen kiihdytysurheilun Suomen mestari.

- Tiimimme on aina menestynyt Alastarolla. Nyt haluan sen kirkkaimman pokaalin kotiin. Tälle kaudelle saamme uuden auton, joten koko tiimi odottaa mielenkiinnolla kilpailua. Kalusto on huippuluokkaa, joten taistelu voitosta on mahdollista, Horto uskoi.

Timo Lehtimäki on pitkän linjan kiihdytysurheilija, joka on valmis voittamaan Alastarolla.

- Joka kerran kun menen radalle, niin lähden voittamaan. Muuten on aivan turha lähteä edes matkaan. Tiimillämme on vielä paljon valmistautumista edessä ja uskon, että automme valmistuu viime hetkellä ennen Alastaron kilpailua. Kotikisa on tietenkin meille kauden kohokohta.

Alastaron kisaviikonloppuun on ilmoittautunut yhteensä 257 tiimiä kamppailemaan eri auto- ja moottoripyöräluokkien voitoista.

Julkaistu: 28.6.2016