Tuulilasi

Toimitusjohtaja vertaa tulevaa automalliansa Ikeaan


Fiatin toimitusjohtaja Olivier Francois vertaa Fiatin uutta Aegea viistoperää ja farkkumallia Ikeaan: ”halpa mutta fiksu”.
Teksti Max Lange
Kuvat Fiat

Aegea on Fiatin tuleva c-segmentin auto, joka ei yritä kilpailla premium-autojen kanssa. Aegea haluaa tarjota juuri ne tärkeimmät ominaisuudet, joita päivittäinen autoilija tarvitsee, muttei sellaisia ominaisuuksia, joista asiakkaat eivät halua maksaa.

Aegeasta on tarjolla myös sedan-malli, jota ei tulla myymään Euroopassa. Euroopassa ei yksinkertaisesti ole markkinoita Golf-luokan sedanille tällä hetkellä, toteaa Francois Automotive News Europelle.

Fiatin ainoa globaali automalli tällä hetkellä on pikkuauto 500. Italialaismerkki menestyy mm. Brasiliassa, mutta kyseisen markkinan vaatimukset ovat hyvin erilaiset Euroopan kanssa. Siksi Brasiliassa myytävää mallia ei voida myydä samanlaisena Euroopassa tai päinvastoin.

Euroopan markkinoille suunnattu auto olisi taas liian kallis brasilialaisille, joten malli ei voisi saavuttaa myyntitilastojen kärkipaikkaa siellä.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 5.8.2015