Eeva

Tippukivitapaus lumoaa koko perheen


Kieli on yksi koko perheen musikaalin herkullisesta annista.

Maailman vanhimman homeisen pizzan juustolima venyy rottien käsissä. Mutta kuka haluaa maistaa sitä? Kuva: Tanja Ahola.

Miten erinomaista, että ohjaaja ja käsikirjoittaja Laura Ruohonen on harrastanut lastensa kanssa loilottelua. Noista hetkistä ovat saaneet alkunsa Kansallisteatterin isolla näyttämöllä nähtävän Tippukivitapaus-musikaalin maukkaat loruilut. Musikaalin soljuvasta sävellyksestä vastaa Anna-Mari Kähärä.

Kieli onkin yksi koko perheen musikaalin herkullisesta annista. Ainakin minua ilahdutti vaikkapa se, miten Mursuportieeri lipui rullaluistimilla imurinsa kanssa ja lauloi: ”Huuverin henki hönkii.”

Paljon on muutakin hyvää, kuten erinomainen lavastus, taitava näyttelijän työ ja hupaisat juonen käänteet.

Pääosissa seikkailevat rohkea papu nimeltä Seija Soija (Vuokko Hovatta) ja arka Hujoppi (Jani Karvinen). Seija Soija haluaa löytyä maailman parhaimmasta piilosta. Etsintöihin osallistuvat paitsi Mahtimummeli Päätäi Väätäinen (Seela Sella) niin myös videon välityksellä agentti Neronaru (Martti Suosalo).

Jos perheessä on katseltu lastenohjelmia, niin pian selviää, että Tippukivitapauksessa häärivät samat henkilöt kuin Pikku Kakkosesta tutuksi tulleissa Yökyöpeleissä.

Täydellistä piiloa etsiessään Seija ja Hujoppi törmäävät suolla ujeltavaan kiukkuiseen Rämeämmään (Markku Maalismaa) ja Tippukiviluolassa raakalaiseen nimeltä Karmu Gurmee (Markku Haussila).

Kaiken aikaa kaksikkoa seuraa sympaattinen Tukaani (Katja Kortström), jonka kieppuminen korkeuksissa tuo jännittävän säväyksen. Tarina, musiikki ja visuaalisuus vievät mennessään niin lapsen kuin aikuisen.

Tippukivitapaus Kansallisteatterissa. Arvio löytyy myös Eevan numerosta 1/2018.

Julkaistu: 15.12.2017