Tuulilasi

Tiesitkö tätä Uudenkaupungin suositusta Mercedes-Benz-mallista?


Mercedes-Benz GLC:tä tuotettu Bremenissä, Beijingissä ja Uudessakaupungissa yli miljoona kappaletta. GLC on Mercedes-Benzin suosituin SUV-malli, Suomessakin myynti kasvaa vahvasti.
Kuvat Daimler

Suomessa tarjolla on kuusi voimanlähdettä ja lähes rajattomasti yksilöintimahdollisuuksia.

Mercedes-Benzin keskikokoista SUV-maasturia on valmistettu vuodesta 2008 lähtien, aluksi nimellä GLK. Vuodesta 2011 lähtien mallia valmisti myös kiinalainen BBAC Beijingissä. Vuonna 2015 Mercedes-Benzin Bremenin tehdas Saksassa aloitti uuden GLC:n tuotannon, ja lokakuusta 2015 lähtien mallin valmistus käynnistyi myös Kiinan Beijingissä. Valmet Automotive aloitti GLC:n sopimusvalmistuksen tänä vuonna. Yhteensä GLK/GLC-malleja on valmistettu nyt yli miljoona kappaletta.

GLC:n nimi ei ole sattumaa. G-kirjain viittaa kaikkien Mercedes-maasturien kantaäitiin, ajattomaan G-sarjaan. L -kirjain merkitsee luksusta ja C osoittaa auton kokoluokan Mercedes-Benzin mallistossa.

Nykyinen GLC on tällä hetkellä kysytyin Mercedes-Benzin valmistama SUV-malli. GLC:n voimakas kysyntä maailmanlaajuisesti on vetänyt Mercedes-Benz-maasturien tänä vuonna 13,6 prosentin kasvuun, sillä vuoden aikana SUV-autoja on myyty jo yli 450 000 kappaletta. GLC:tä myytiin yksin vuoden alkupuoliskolla enemmän kuin puolen vuoden jaksolla koskaan aikaisemmin.

Valmet Automotiven Uudenkaupungin autotehdas on tullin tilastojen mukaan noussut Suomen viennin veturiksi. Autoviennin määrä ja arvo kasvavat edelleen, kun pienemmän Mercedes-Benz A-sarjan rinnalla ryhdyttiin keväällä valmistamaan suurempaa GLC-maasturia, mukaan lukien hybridi- ja AMG 43-mallit. Suomessa GLC onkin saanut kylkeensä ylpeän ”Made in Uusikaupunki” -mainoslauseen.

Rekisteröinnit Suomessa kasvussa

Suomessa on tänä vuonna rekisteröity elokuun puoliväliin mennessä 417 GLC:tä. Rekisteröinnit ovat kasvaneet 74 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Eniten kasvava GLC markkina on Kiina, jossa auton muotoilu viehättää poikkeuksellisen nuorta asiakaskuntaa; kaksi kolmesta asiakkaasta on alle 40-vuotiaita. Mallin muut avainmarkkinat ovat Saksa, Iso-Britannia, Ranska ja Yhdysvallat, jossa lähes puolet auton ostajista on naisia.

Tilastollisesti laskien GLC-tehtailta ei valmistu yhtäkään keskenään täysin samanlaista autoa, kiitos mallin monipuolisten varuste- ja lisävarustevaihtoehtojen. Erilaisia moottoreita on yhdeksän kappaletta ja pelkästään ulkovärivaihtoehtoja tusinan verran.

Mercedes-Benz tarjoaa GLC:stä myös ladattavan plug-in-hybridimallin, ensimmäistä kertaa tässä segmentissä. Tämä GLC 350 e 4Matic -malli tarjoaa uskomattoman polttoaineen kulutustason (2,5–2,7 litraa/100 km, CO2-päästöt 59–64 g/km) yhdistyneenä hienostuneeseen suorituskykyiseen tunnelmaan. GLC 350e on tänä vuonna noussut Suomessa ladattavien hybridien rekisteröintien ykköseksi.

GLC:n poikkeukselliset turvallisuusominaisuudet ja SUV-luokan ajomukavuus ja varmuus takaavat poikkeuksellisen vahvan asiakastyytyväisyyden. Saksassa 85 prosenttia GLC:n ostajista mainitsee turvallisuuden mallin tärkeimmäksi ominaisuudeksi.

Julkaistu: 18.8.2017