Mondo

Tiesitkö, että Kanariansaarilta löytyy myös upeita rantoja, joilla ei ole tungosta? Tässä kolme idyllistä löytöä

Tiesitkö, että Kanariansaarilta löytyy myös upeita rantoja, joilla ei ole tungosta? Tässä kolme idyllistä löytöä
Kanariansaarilla riittää suosittuja rantoja, mutta siellä voi löytää myös mahtavia poukamia, joissa ei ole kävijöitä ruuhkaksi asti. Valitsimme kolme erilaista, käymisen arvoista rantaa.
Julkaistu: 2.11.2022

1 Cofeten ranta, Fuerteventuran saari

Tunnelma tällä syrjäisellä rannalla on aivan kuin autiolla saarella. On vain 12 kilometriä hienoa kullankeltaista hiekkaa ja taustalla kohoava vuoristo.

Cofeteen kulkeva hiekkatie on pitkä ja kuoppainen, joten käynnille kannattaa vuokrata neli­vetoinen maasto­auto. Jos ajaminen arveluttaa, paikkaan tehdään myös opastettuja retkiä. Korkeiden aaltojen vuoksi tämä ranta ei ole uimapaikka vaan ennen kaikkea hieno luonnon­nähtävyys.

Cofeten ranta on kuin koskematon paratiisi, jossa ei ole mitään ihmisen rakentamaa.

2 Papagayon rannat, Lanzaroten saari

Tuliperäisen saaren tunnetuimpia rantakohteita on Papagayo. Täällä on useita suojaisia poukamia, joiden turkoosi vesi tuo mieleen Karibian.

Paikka sijaitsee Los Ajachesin luonnonpuiston yhteydessä, ja perille pääsee joko vuokra-­autolla tai järjestetyillä veneretkillä. Rannoille on pieni pääsymaksu, joka käytetään luonnonpuiston ja ranta-alueen hoitamiseen.

Lanzarote tunnetaan synkistä tuliperäisistä maisemistaan, mutta sieltä löytyy myös Papagayon kaltaisia paratiisirantoja.

3 Güigüín rannat, Gran Canarian saari

Güigüí on seikkailu­kohde, jonne pääsee maitse vain vuoristo­polkuja pitkin. Patikointi kestää 2,5 tuntia ja vaatii hyvää kuntoa. Leppoisampi vaihto­ehto tänne menoon on veneretki Mogánista. Perillä odottavat jylhien kallioiden rajaamat, tummahiekkaiset poukamat. Hankalan saavutettavuutensa ansiosta Güigüístä saa joskus nauttia jopa aivan yksin.

Kommentoi »