Tuulilasi

Tiedätkö miten suuri kotimainen autoala on? – nyt varmasti yllätyt


Valmet Automotive on liittynyt Autotuojat ry:n jäseneksi.
Kuvat Tapio Ketonen

Valmet Automotive vahvistaa Autotuojien mukaan järjestön toiminnassa kotimaisen henkilöautoteollisuuden näkökulmaa.

Autotuojien jäsenyys tarjoaa Valmet Automotivelle mahdollisuuden tuoda esille kotimaiselle autonvalmistukselle tärkeitä teemoja niin yhteiskunnallisessa päätöksenteossa kuin teollisuuspolitiikassakin. Tavoitteena on edistää toimintaympäristöä, joka varmistaa autojen kannattavan valmistuksen Suomessa jatkossakin.

 "Suomi on autoteollisuusmaa, toisin kuin usein ajatellaan. Kotimaisen autokaupan ja -teollisuuden yhteenlaskettu liikevaihto ylittää 20 miljardia vuodessa", sanoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen tiedotteessa.

"Autoklusteri työllistää Suomessa suoraan noin 46 000 henkilöä. Kokonaismäärä on samaa suuruusluokkaa kuin metsäteollisuudessa, joka on vientiteollisuutemme tukijalka. Autoalan henkilöstöstä yli 7 000 työskentelee autojen valmistuksessa sekä kokoonpano- ja komponenttiteollisuudessa", toteaa Autotuojat ry:n toimitusjohtaja Tero Kallio.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 21.5.2015