Tuulilasi

Tiedätkö, mistä Toyotan automallien nimet tulevat? – kreikkalaista mytologiaa ja kukkia

Tiedätkö, mistä Toyotan automallien nimet tulevat? – kreikkalaista mytologiaa ja kukkia
Toyotan monilla eri automalleilla on erikoiset nimet. Niiden takana on kuitenkin aina jokin logiikka. Alla merkin suosituimpien ja vähemmän suosittujen mallinimien selitykset.
Julkaistu: 24.10.2014

Toyota Yaris

Yaris-nimi on eräänlainen yhdistelmä kreikkalaista mytologiaa ja saksan kieltä. Kreikkalaisessa mytologiassa ”Charis” oli kauneuden ja eleganssin symboli. Toyota vaihtoi tavun ”cha” tavuun ”ya”, joka tarkoittaa saksaksi kyllä. Todellisuudessa ”ya” tosin kirjoitetaan samalla tavalla kuin suomen ”ja”. Muutoksella haettiin yhtäläisyyksiä automallin eurooppalaiseen muotoiluun.

Toyota Auris

Auriksen inspiraatio on tullut latinankielen sanasta ”aurum”, joka tarkoittaa kultaa. Nimi on saanut myös vaikutteita englannin kielen sanasta ”aura”, joka tarkoittaa eräänlaista sädehtimistä. Yhdessä nämä muodostavat auton ”kultaisen auran”. Pariisin autonäyttelyssä vuonna 2006 esitelty Auriksen ensimmäinen konsepti oli maalattu nimenomaan kultaiseksi korostamaan mallin merkitystä Toyotalle.

Toyota Corolla

Englanniksi kukan kaikkia terälehtiä kutsutaan ”Corollaksi”. Nimellä haettiin aikoinaan mielikuvaa kauniisti muotoillusta, silmiinpistävästä pienestä perheautosta.

Toyota Prius

Prius on latinaa ja tarkoittaa sanoja ”ennen” tai ”edeltävä”. Nimi voidaan tulkita niin, että ennen Priusta markkinoilla ei ollut muita hybridiautoja.

Toyota Avensis

Avensis on johdettu ranskan kielen verbistä ”advancer”, joka tarkoittaa eteenpäin menemistä ja vanhan taakse jättämistä. Tällä haluttiin korostaa eroa edeltäneisiin Carina-malleihin.

Toyota Camry

Camry tulee japanin kielen sanasta ”kanmuri”, joka tarkoittaa kruunua. Vaikka Suomessa emme Camrya enää muutamaan vuoteen ole nähneet, on malli edelleen Yhdysvalloissa suuressa suosiossa.

Nimien selitykset on poimittu Toyotan Iso-Britannian blogista.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

5 kommenttia