Apu

The Crown 3, Watchmen, The Morning Show – Joulun suoratoistovinkit

The Crown 3, Watchmen, The Morning Show – Joulun suoratoistovinkit
Apu poimi joulun sarjasuositukset suoratoistopalveluista.

The Crown 3: Majesteettista tv-kerrontaa – Netflix

Kuningatar Elisabetin esittäjä vaihtui Olivia Colmaniin, prinssi Charles tulee mukaan Josh O’Connorin esittämänä ja Helena Bonham Carter on riemastuttava ilmestys prinsessa Margaretina.

Englannin kuningashuoneesta kertova sarja edustaa myös kolmannella kaudellaan ykkösluokan brittiläistä televisio-osaamista. Pahin kilpailija sarjalle onkin tällä hetkellä prinssi Andrew, jonka paljastuneet idioottimaisuudet hakkaavat laadukkaankin tv-draaman.

HUOM! 6 Underground on Michael Bayn ohjaama toimintaleffa, jossa jo ensimmäinen 20 minuuttia sisältää muutaman tv-sarjallisen verran kohkausta. Syyntakeeton mutta viihdyttävä.

Watchmen.

Watchmen: Tajuntaa laajentava aikakäsitys – HBO Nordic

Alan Mooren ja Dave Gibbonsin sarjakuvaan perustuva Watchmen kertoo muun muassa rasismista ja moraalista, kansan jakautumisesta ja väkivallasta, mutta eri aikatasoissa liikkuen, helppoja ratkaisuja kaihtaen, ilmaisumuotoa vaihtaen, aina yllättäen.

Watchmenin kunnianhimoisuus ei sorru itsetarkoitukselliseksi näpertelyksi, vaan sen voima on kerronnan monimuotoisuudessa. Watchmen on niitä sarjoja, jotka vain odottavat uusintakatseluja.

HUOM! Silicon Valleyn kuudes kausi jää sen viimeiseksi. Piilaakson teknonörteistä kertova sarja on loppuun saakka paitsi hauska myös täynnä tuskallisen todellisia, harhaisia henkilöhahmoja.

Niklas Ekstedt.

Avotulella Niklas Ekstedtin kanssa: Ruotsalaiskokki liekeissä – Viaplay

Niklas Ekstedt kulkee ympäri maailmaa ja muun muassa grillaa Teksasissa, tutustuu puu-uunien käyttöön pizzamekka Napolissa ja saa Suomessa syödäkseen Lemin särää.

Ohjelma ei ehkä ole maailman innovatiivisinta ja kekseliäintä tv:tä eikä Chef’s Tablen tyylistä visuaalista hifistelyä, mutta sympaattisen kokin ruokamatkailu on leppoisaa seurattavaa, ja siitä voi nauttia vaikka kymmenen minuutin pätkissä.

HUOM! Riivattu on Viaplayn omaa tuotantoa. Jos lumeton talvi ei tunnu riittävän pimeältä, norjalainen fantasiasarja on omiaan nostamaan synkkyystasoa.

Bill Wyman.

The Quiet One: Dokumentti Stones-basistista – C More

Bill Wymanista kertova dokumentti esittelee ikääntyvän muusikon arkistohiirenä, jonka vuodet Rolling Stonesin basistina tuntuvat tapahtuneen jollekulle muulle.

Stonesista vuonna 1991 lähtenyt Wyman on nykyisin leppoisa perheenisä, joka liikuttuu edelleen kyyneliin muistellessaan sankarinsa Ray Charlesin tapaamista.

Dokumentissa sivutaan ohuesti myös Wymanin suhdetta Mandy Mooreen, joka alkoi Mooren ollessa 13 ja Wymanin 47.

HUOM! The Capture osoittaa, kuinka totuudenjälkeisenä aikana myös liikkuva kuva saadaan valehtelemaan sujuvasti. Brittijännäri on kaikilta osin laatutyötä.

Pelle Heikkilä ja Mikael Persbrandt.

Invisible Heroes: Kotimaista draamaosaamista – Yle Areena

Tositapahtumiin perustuvan, vuoden 1973 Chileen sijoittuvan suomalaissarjan päätähti on diplomaatti Tapani Brotherus (Pelle Heikkilä), joka pelasti Pinochetin juntan käsistä noin 2000 ihmistä vapauteen.

Invisible Heroes vakuuttaa kaikilta osiltaan näyttelijäntyöstä puvustukseen ja ajankuvaan. Sarja kestää millaisen tahansa kansainvälisen vertailun.

HUOM! Sorjonen jatkaa rikoksien tutkintaa Lappeenrannassa kolmannella kaudella. Ville Virtanen on nimiroolissa edelleen vaikuttava ja vakuuttava.

The Morning Show: Terävää #metoo-draamaa – Apple TV+

Uutisankkuri (Steve Carell) saa potkut syytettynä seksuaalisesta ahdistelusta. Aamuohjelman toinen päätähti (Jennifer Aniston) haalii uudeksi partnerikseen maalaistoimittajan (Reese Witherspoon), ja samaan aikaan selvitellään, kuka ahdistelusta tiesi.

Successionin (HBO Nordic) ohella The Morning Show edustaa vuoden 2019 terävimmin käsikirjoitettua tv-draamaa. Kaikki toimii, ja erityisesti Jennifer Aniston vakuuttaa roolissaan.

HUOM! Ressu avaruudessa ei suotta yritä päivittää maailman parhaan beaglea tähän päivään, vaan NASAn pestaaman koiran seikkailujen lyhyet jaksot voisivat olla 1960-luvun animaatioita äänimaailmaa myöten. Ressu on toki aina sankari, astronautti tai ei.

Julkaistu: 21.12.2019
Kommentoi »