Thaimaan parhaat autiosaaret
Matkailu
Thaimaan parhaat autiosaaret
Mondon Thaimaa-ekspertti Antti Helin paljastaa maan parhaat autiosaaret. Lue lisää Antin Thaimaa-vinkkejä Mondosta 11/2015.
Julkaistu 15.12.2015
Mondo

Jos haluat rantautua autiolle hiekkarannalle...

KO TARUTAO

Ko Tarutao on Thaimaan suurin ja villein autiosaari. Saarella voi patikoida omassa rauhassa viidakkopoluilla ja pulahtaa uimaan syrjäisiltä autiorannoilta. Aivan haaksirikkoisena Tarutaolla ei kuitenkaan olla, sillä osalla rannoista on vaatimattomia majoja, joita kansallispuiston vartijat vuokraavat. Vartijat kokkaavat maukasta thairuokaa matkailijoillekin.

KO ADANG

Ko Adang on suuri autiosaari vartin venematkan päässä pieneltä ja suositulta lomasaarelta Ko Lipeltä. Ko Adangin komealla hiekkarannalla voi telttailla tai majoittua hyvätasoisissa bungaloweissa. Saaren edustan snorklausvedet kuuluvat Thaimaan parhaisiin: täällä voit uida komeiden kalaparvien keskellä ja bongata riuttahaita.

KO ROK

Pienelle, viidakon peittämälle autiosaarelle järjestetään retkiä suositulta lomasaarelta Ko Lantalta. Rannan hiekka on silkinpehmeää ja säihkyvän valkoista. Kilpikonnien asuttama koralliriutta alkaa aivan rannasta. Parhaiten Robinson Crusoe -tunnelmiin pääsee osallistumalla yön yli kestävälle telttaretkelle, joita järjestää Ko Lantalta Freedom Adventures (freedom-adventures.net).

Antti Helin on Mondon Thaimaa-ekspertti, joka on tehnyt maasta lukuisia opaskirjoja. Lisää Thaimaa-vinkkejä löydät Antin jutusta 33 Thaimaan parasta löytöä, joka julkaistiin Mondossa 11/2015. Lehden voi ostaa digiversiona osoitteesta luettavaa.fi

Kommentoi »