Tuulilasi

Teslan vakuutusmaksu: noin 1700 € (pienillä lv-bonuksilla)Teslan vakuutusmaksu: noin 1700 € (pienillä lv-bonuksilla)

Teslan vakuutusmaksu on auton hinta ja tehot huomioon ottaen sangen kohtuullinen, jopa edullinen.
Teksti Vesa Linja-aho
Kuvat Vesa Linja-aho

Yksi usein kysytty kysymys Teslasta on, mitä sen vakuutus maksaa. Vakuutusmaksuun vaikuttaa – autoyksilön lisäksi – moni asia, joista tuntuvin on lakisääteisen liikennevakuutuksen bonusprosentti, johon ei voi vaikuttaa neuvottelemalla. Kaskovakuutuksissa 70 % bonusprosentin saa käytännössä yhtiöstä kuin yhtiöstä heti.

Todettakoon heti alkuun että tämä kirjoitus ei ole kattava hintavertailu, vaan esimerkki, josta saa kuvan vakuutuksen hintatasosta.

Pyysin ensin tarjouksen Folksamilta, ja se oli jo sellaisenaan edullinen:

Hintaa nostaa pieni liikennevakuutusbonusprosentti (edellinen auto oli vaimon nimissä – puolison liikennevakuutusbonukset on toki mahdollista siirtää itselle puolison suostumuksella). Jos autoilua on harrastanut vuosikaupalla, vakuutuksen hinta pyörii tuhannen euron pinnassa.

Sitten kokeilin Lähitapiolan verkkokauppaa, joka mainosti Loistokaskoa -50 % alennuksella (ensimmäiselle vuodelle), jos vakuutuksen ostaa verkosta. Verkkokaupan hinta olikin erittäin edullinen: Eli lopullinen hinta verkkokaupassa oli 1001,01 (miinus keskittämisetu eli yhteensä 920,93). No, kun vakuutuskirja tuli, lopullinen totuus oli 1659,01 euroa:

Tiedustelin syytä hinnan pomppaamiselle, ja se oli asiakaspalvelun mukaan:

Teslan vakuutushakemus on mennyt meidän underwriterin kautta ja hän on todennut että verkkokauppa ei ole antanut LähiTapiolan riskinvalintaan vastaavaa hintaa, joten hän on tuon korotuksen siihen lisännyt. Sitä en tiedä, miksi tästä muutoksesta ei ole otettu sinuun yhteyttä ja kerrottu että hinnankorotus kaskoon on tulossa.

Jos jaksaisi, niin tuosta voisi lähteä vääntämään (verkkokaupan viimeisellä sivulla selvästi hyväksyttiin osto tuohon halvempaan hintaan), mutta koska hinta oli hieman halvempi kuin Folksamilla, niin menköön (ellen sitten jonain tylsänä iltana jaksa rustailla reklamaatiokirjettä). Ensimmäisen vuoden jälkeen kyllä menee vaihtoon, ellei sitten saa jatkoa tarjoukselle. Tai muualta vielä parempaa. Tesla Clubin keskustelujen perusteella Folksamilta on saanut yleensä halvimman vakuutuksen. Jos liikennevakuutuksen bonukset pyörivät viidenkymmenen paremmalla puolella, vakuutuksen hinta ei päätä huimaa.

Loppukevennyksenä: saisikohan POP Vakuutukselta hyvän tarjouksen, kun tämä kyseinen autoyksilökin näyttää olevan heille tuttu

Julkaistu: 28.1.2016