Tuulilasi

Tesla patentoi laitteen jolla sähköauton akut voi vaihtaa 15 minuutissaTesla patentoi laitteen jolla sähköauton akut voi vaihtaa 15 minuutissa

Tesla on jättänyt patenttihakemuksen laitteesta, jonka avulla mekaanikot voivat vaihtaa sähköauton akut vain 15 minuutissa.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat USPTO

Jenkkifirma jätti hakemuksen USA:n patentti- ja tavaramerkkivirastolle (United States Patent and Trademark Office, USPTO) viime viikolla. 

Teslan uusi ratkaisu on kaavailtu alueille, joilla ei ole Teslan Supercharger –pikalatausverkostoa. Ajatus on yksinkertainen: auto nostetaan ylös, ja mekaanikot avustavat tarvittaessa järjestelmää akun vaihdossa. Koneen siis halutaan tekevän pääosan työstä.

Nyt patentoivana oleva ratkaisu on tarkoitettu Model X- ja Model S -mallien akkujen vaihtamiseen. Model 3:ssa akkujen vaihtaminen on isoveljiä vaikeampaa. Teslan sähkörekasta ei ole papereissa mainintaa, mutta akkujen vaihtaminen voisi olla fiksu veto raskaan kaluston kohdalla.

Yhtiö on aiemminkin työskennellyt akkuvaihtojen parissa. Edellisen kerran samantapainen ratkaisu esiteltiin vuonna 2013 ja silloin kaavailtiin 90 sekunnin akkujen vaihtoaikaa. Teknologia patentoitiin vuonna 2014, mutta se jäi väliaikaisen käytön asteelle, muistuttaa Electrek.

Julkaistu: 19.9.2017