Apu

Teemu Pukki: ”Kerrankin uskallan luvata, että voitamme”

Teemu Pukki: ”Kerrankin uskallan luvata, että voitamme”
Miesten jalkapallomaajoukkueen historian tähän asti tärkein ottelu pelataan perjantaina: voitolla Liechtensteinista Huuhkajat on EM-kisoissa. Joukkueen maalitykki Teemu Pukki kommentoi, että vaikka mitään ei pidetä itsestäänselvyytenä, omalla tasolla pelatessaan Suomi hoitaa homman.
Julkaistu: 11.11.2019

Huuhkajista on pikkuhiljaa kasvanut paitsi menestyvä joukkue myös suuremman urheiluyleisön ilmiö. Liechtenstein-ottelu on myyty loppuun ajat sitten, eri kaupunkeihin viritellään jättiscreenejä kisakatsomoita varten ja kaikinpuolinen kuhina pelaajien ja valmentaja Markku Kanervan ympärillä on lisääntynyt.

Se näkyy myös ennakkopressissä. Norwichin ja Huuhkajien tähti Teemu Pukki on houkutellut paikalle Suomi-futiksen vakionaamojen lisäksi runsaasti kansainvälistä mediaa.

Norwichilla on ollut viime ajat Valioliigassa vaikeaa, mutta Pukin mukaan se ja oma kuivempi kausi eivät ole vaikuttaneet EM-karsintaan valmistautumiseen.

– Futiselämäni suurin unelma on juniorista asti ollut edustaa Suomea arvokisoissa. Se on nyt lähempänä kuin koskaan – ja vaikka emme missään nimessä lähde takki auki, kyllä meillä on kaikki aseet ja edut puolellamme. Omalla taitotasolla pelaamalla tämä matsi voitetaan, kyllä minä sen voin luvata. Kerrankin, hän virnistää.

Pukki, 29, on kasvanut aikuiseksi maajoukkueen mukana. Hän kertaa tutut syyt Huuhkajien nousulle vain muutamien vuosien takaisesta pelillis-henkisestä kuopasta:

– Pelataan futista, joka sopii kaikille. Kun pelitapa on realistinen ja toimiva, vaihtuvuuskaan ei hajota pakkaa, ja joukkueen henki on loistava.

Pukki vieroksuu tähti-sanaa itsensä kohdalla, mutta hänenlaisensa hyökkääjän päätehtävä on tehdä maaleja. Näissä karsinnoissa hän on iskenyt jo seitsemän osumaa.

Pienisieluisesta kateudesta ja sivistymättömyydestä kumpuava aiempien pelaajapolvien ja historian väheksyntä ei näytä tarttuneen mutkattomaan Kotkan poikaan, joka on nyt kaikkien aikojen maalitilastossa kolmantena Jari Litmasen ja Mikael Forssellin jälkeen.

– Omia maaleja tulee varmaan mietittyä enemmän uran jälkeen, mutta onhan se kunnia, että taakse on jäänyt Jonathan Johanssonin, Ari Hjelmin ja Mixu Paatelaisen kaltaisia legendoja. Jos nyt pitäisi valita fiilikseltä tärkeimmät maalit, ne löytyvät Viro-vierasottelun viime hetken osumasta ja Ratinan kotimatsista Bosnia-Hertsegovinaa vastaan, Pukki kommentoi.

Maajoukkue kokoontuu tänä iltana, ja Pukin huonekaverina on tuttuun tyyliin toinen huoleton veikko eli maalivahti Lukas Hradecky.

– Ei stressailla, vaikka ”Lukella” onkin johtajan rooli kapteenina. Kaikki tietävät, mikä on homman nimi ja miten se hoidetaan. Uskon, että kaikilla on myös sama fiilis: alkais jo!

Suomi-Liechtenstein Helsingissä pe 15.11. klo 19. Viasat ja Nelonen näyttävät ottelun suorana. Apu seuraa ottelua paikan päällä verkossa ja sosiaalisessa mediassa.

Kommentoi »