Teatteri Jurkan Rakastaja pohtii seksuaalista halua pitkässä liitossa
Kulttuuri
Teatteri Jurkan Rakastaja pohtii seksuaalista halua pitkässä liitossa
Teatteri Jurkan Rakastaja kuuluu niihin näytelmiin, jotka teatterin ovesta ulos astuessaan haluaisi nähdä heti uudestaan. Jos juoni ei ole tuttu, luvassa on töitä harmaille aivonystyröille.
Julkaistu 19.11.2018
Apu

Rakastaja kertoo pariskunnasta, jonka avioliitto on väljähtänyt siihen pisteeseen, että vaimo on ottanut rakastajan. Erikoisinta siinä on se, että mies on tietoinen järjestelystä ja hyväksyy sen - vai hyväksyykö? Ja onko mikään muukaan sittenkään niin, miltä päällisin puolin näyttää?

Harold Pinterin tarinan juuret ovat 1960-luvun keskiluokan pikkuporvarillisuudessa, jossa seksuaalinen halu piti pitää salassa. Se istuu kuitenkin myös tähän päivään, jossa tutkimusten mukaan älypuhelin on tullut kolmanneksi pyöräksi pariskuntien väliin ja suhde väljähtyy kilpailevien ärsykkeiden ja työpaineiden ristitulessa. Miten ylläpitää jännitettä, kun toinen on läpikotaisin tuttu?

Milla Kangas ja Lauri Tilkanen näyttelevät alkuvoimaisesti. Ohjaaja Essi Rossi on ottanut kaiken irti intensiteetin rakentamisesta pienessä tilassa ja huoneen ottamisesta käyttöön.

Kommentoi »