Tuulilasi

Täyssähköauto Chevrolet Boltin eurooppalainen painos on Opel Ampera-e


Opelin edellinen Ampera floppasi melko pahasti Euroopassa, mutta olisiko aika kypsä uudelle täyssähköautolle?
Teksti Max Lange
Kuvat Opel

Ulkoisesti nyt julkistettu Ampera-e on käytännössä identtinen Detroitin autonäyttelyssä esitellyn Chverolet Boltin kanssa – ainoastaan logot ovat erilaiset.

Opel ei ole vielä paljastanut Amperan-e:n teknisiä tietoja, mutta lupaa autolle pidemmän toimintamatkan kuin suurimmassa osassa kilpailevista sähköautoista on. Viisipaikkaiselle autolle luvataan myös erittäin kilpailukykyistä hintaa. Ampera-e:stä halutaan selkeästi tehdä koko kansan sähköauto.

Vaikka toimintamatkaa ei Opelille ole paljastettu, ovat lukemat kaiken järjen mukaan Chevrolet Boltissa samanlaiset. Boltille on luvattu yli 200 mailin eli reilun 320 kilometrin verran ajomatkaa latauksien välillä.

Amperan-e:n akut on sijoitettu Teslan tapaan lattian alle tasaiseksi kerrokseksi, joka mahdollista sisätilojen tehokkaan hyödyntämisen. Opel kehuu, että auto tarjoaa mukavat oltavat viidelle sekä tavaratilan, joka vastaa Golf-kokoluokan autoja.

Opel Amperan-e:n myynti starttaa Boltin tavoin vuonna 2017. Kilpailijoita Opelin uutuudelle ovat mm. Nissan Leaf ja VW e-Golf.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 11.2.2016