Tuulilasi

Tästä autosta Lexus odottaa nostetta Euroopan myyntiin


Lexus sanoo, ettei se aio rakentaa uutta BMW X1:n ja Audi Q3:n kilpailijaa Ranskassa, vaikka brändin omistava Toyota on näin visioinutkin. Autosta odotetaan silti vetonaulaa nimen omaan Euroopan myynnille.
Kuvat Lexus

Lexus UX SUV:n tuotantoversio tultaneen esittelemään maaliskuussa Geneven autonäyttelyssä, mutta Lexus ei ole ottanut kantaa asiaan. UX-konseptiauto julkistettiin jo Pariisissa 2016. UX perustuu samaan TNGA-alustaan kuin Toyotan kompakti SUV C-HR. Autossa on myös sama hybridimoottori.

Toyota kertoi aikaisemmin, että se uudistaa Ranskan Valenciennesin tehdastaan juuri TNGA-alustalle tehtävien autojen valmistamista varten. Tätä pidettiin yleisesti merkkinä, että myös uutta Lexusta alettaisiin rakentamaan siellä.

”Meillä ei ole mitään suunnitelmia aloittaa tuotantoa Euroopassa”, kertoi Lexuksen puhemies Automotive Newsille.

Kaikki Euroopan markkinoille tulevat Lexukset valmistetaan Japanissa. Uudesta kompaktista SUV:stä Lexus toivoo nostetta Euroopan myynnilleen. NX SUV myikin viime vuonna kohtuullisesti. Kaikkiaan Lexus myi viime vuonna Euroopassa JATO Dynamicsin tilastojen mukaan 45 098 autoa, niistä noin 20 000 oli NX-mallia.  

Julkaistu: 14.2.2018