Eeva

Tästä alkupala kevään ylioppilasjuhliin: värikäs jokirapu-avokadococktail



Tästä alkupala kevään ylioppilasjuhliin: värikäs jokirapu-avokadococktail

Kansanedustaja Sari Sarkomaan lempiherkku on helppo tehdä. Kauniissa astiassa jokirapu-avokadococktail myös näyttää juhlavalta.
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen

Jokirapu-avokadococktail

400 g jokiravunpyrstöjä (suolaliemessä)

2 avokadoa

½ kurkkua

2 dl rucolaa silputtuna

½ dl tilliä silputtuna

Kastike:

1½ dl majoneesia

½ sitruunaa

½ tl suolaa

½ tl mustapippuria

Lisäksi:

2–3 viipaletta maalaisleipää

1 rkl voita

Koristeeksi:

herneenversoja

Kumoa ravut siivilään. Painele lusikan selällä liemi mahdollisimman tarkasti pois. Taputtele loput kosteudesta paperiin. Kumoa ravut kulhoon.

Halkaise avokadot ja poista kivet. Leikkaa hedelmäliha kuutioiksi, samoin kurkku. Sekoita rapujen joukkoon kevyesti nostellen rucola- ja tillisilpun kera.

Mausta majoneesi sitruunankuoriraasteella ja mehulla. Lisää suola ja pippuri. Tarkista maku maistamalla. Sekoita kastike rapucocktailin joukkoon tai tarjoa erikseen.

Jaa rapuseos alkupalalautasille tai -laseihin.

Paista voidellut leivät paistinpannulla molemmin puolin, leikkaa tangoiksi ja tarjoa rapucocktailin lisänä. Koristele annokset herneenversoilla.

Resepti on julkaistu Eevan numerossa 6/2015.

Sarin purjehtijaperheessä syödään paljon kalaa.
Julkaistu: 6.5.2018