Tuulilasi

Tässä on uusi Jaguar XF – tilavampi ja kevyempi kuin ennenTässä on uusi Jaguar XF – tilavampi ja kevyempi kuin ennen

Vuonna 2008 julkaistu XF on ollut menestyksekäs malli Jaguarille. Nyt julkistettu toisen sukupolven XF on edelleen erehdyttävästi Jaguar. Malli aikoo haastaa nyt toden teolla kovat saksalaiset, kuten BMW 5-sarjan ja kumppanit.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat JLR

Jaguar XF perustuu merkin uudelle alumiiniselle arkkitehtuurille, jonka se jakaa tuoreen XE:n kanssa. Myös ulkoisesti uutuus jakaa paljon piirteitä pikkuveljensä kanssa.

Moottorivalikoima koostuu mm. JLR:n tuoreesta sekä dieselinä että bensana saatavasta Ingenium-moottorista, joka on aina 2-litrainen. Tämän lisäksi tarjolla on kaksoisahdettu 3-litrainen V6 diesel sekä mekaanisesti ahdettu bensiini-V6.

Uudesta XF:n rakenteesta 75 prosenttia on alumiinia. Painojakaumaksi on saatu 50/50, koska suurin osa teräsrakenteista on auton takaosassa. Kevyistä materiaaleista huolimatta XF:n kori 30 prosenttia edellismallia jäykempi.

Painonsäästöstä johtuen uutuus on jopa 190 kg kevyempi kuin edeltäjäsukupolvi. Tämän takia myös kulutus- ja päästölukemat ovat parantuneet roimasti. Alimmillaan XF tupruttaa 104 g/km.

Ykkössukupolveen verrattuna uusi XF on hitusen lyhyempi ja matalampi. Tosin akseliväli on kasvanut 51 mm, mikä tarkoittaa parantuneita takajalkatiloja. Jaguar väittääkin, että XF:ssä olisi luokkansa parhaat takajalkatilat.

Uusi XF esitellään suurelle yleisölle New Yorkin autonäyttelyssä, ja se saapunee myyntiin vuoden loppupuolella.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 25.3.2015