Tuulilasi

Tässä se on: Uusi toisen sukupolven Nissan Leaf – virallinen toimintamatka 378 km


Nissan on julkistanut virallisesti toisen sukupolven sähköautonsa Nissan Leafin. Edelliseen malliin löyhästi perustuva uusi Leaf on muotoiltu kokonaan uusiksi, ja auto on saanut lisää toimintamatkaa.
Teksti Max Lange
Kuvat Nissan

Uuteen Leafiin on laitettu 40 kWh akusto, mikä on 10 kWh suurempi kuin edeltäjämallissa. Nissan antaa auton toimintamatkaksi NEDC-syklin mukaan 378 km, mikä ei täysin vastaa todellisuutta. Reilu 300 km on silti täysin mahdollinen toimintamatka normaaleissa ajo-olosuhteissa Leafille. Edeltäjämallin 250 kilometriin parannusta on siis tullut reilut 100 km.

Samalla Nissan on kasvattanut auton sähkömoottorin kokoa. Nyt Leafin moottori tuottaa 150 hv ja 320 Nm vääntöä. Auton huippunopeudeksi on annettu 144 km/h, mikä on normaali lukema sähköautolle. Nissanin mukaan akun voi ladata 80 prosenttiin pikalaturilla 40 minuutissa.

Lisäksi Nissan tuo Leafin mukana ProPilot -järjestelmänsä, jonka turvin Leafilla voi ajaa maantiellä ja moottoritiellä puoliautonomisesti. Ajettavuutta on parannettu puolestaan e-Pedal-toiminnolla, jossa autoa ajetaan pääosin vain kaasupoljinta käyttämällä. Kun kaasupoljin nostetaan, pysähtyy auto lopulta itsestään paikalleen.

Uusi Leaf tulee myyntiin Euroopassa tammikuussa 2018. Vuoden 2018 loppupuolella Nissan tuo markkinoille parannellun mallin, jossa on nyt julkistettua mallia tehokkaampi sähkömoottori sekä isompi akku. Spekulaatioissa on puhuttu 60 kWh akusta, joka olisi verrannollinen Opel Ampera-e:hen.

Nissan ei ole vielä kertonut uuden Leafin hintoja.

Julkaistu: 6.9.2017