Tuulilasi

Tässä on futuristinen Mini Vision Urbanaut - mutta miten se muistuttaa Miniä?

Tässä on futuristinen Mini Vision Urbanaut - mutta miten se muistuttaa Miniä?
BMW on julkistanut havainnekuvia kovin futuristisen oloisesta autonomisesta versiostaan klassisesta Ministä. Eri asia, muistuttaako se millään tavalla Miniä. Uusi konseptiauto on osa BMW:n Vision Next -projektia.
Julkaistu: 2.12.2020

Projektin kantava idea on integroida kaikkein uusinta teknologiaa tulevien sukupolvien autoihin. Se tarkoittaa liitettävyyspalveluja, täysautonomiaa tai erittäin pitkälle vietyä autonomista ajamista ja täyssähköisiä voimanlähteitä.

Konseptiauton nimi on Mini Vision Urbanaut. BMW:n mukaan se edustaa aivan uudenlaista tilan käsitettä. Auton sisätilat ovatkin kaikkea muuta kuin perinteisissä autoissa.

Auton suunnittelijat ovat saaneet selkeästi vapaat kädet suunnitella niin konseptin ulkoasu kuin sisätilatkin.

”1959 Mini aloitti ainakin pienimuotoisen vallankumouksen poikittain asennetulla moottorilla. Mini Vision Urbanautin kanssa olemme pystyneet ajattelemaan täysin uudelleen koko auton rakenteen niin ulkoa kuin sisältäkin”, sanoo Minin suunnittelujohtaja Oliver Heilmer.

Ei ole mitään varmuutta, julkistetaanko tätä konseptiautoa koskaan. Jossakin muodossa se tai ainakin osa sen teknologisista ratkaisuista tullaan todennäköisesti tulevaisuudessa näkemään myös tuotantoautossa.

Kommentoi »