Tässä Mitsubishin uutuudet Geneven autonäyttelyyn
Autot ja liikenne
Tässä Mitsubishin uutuudet Geneven autonäyttelyyn
Mitsubishi Motors esittelee Geneven autonäyttelyssä "DENDO DRIVE HOUSE" -energiaekosysteemin, Mitsubishi Engelberg Tourerin, uuden Mitsubishi ASX:n ja uuden Mitsubishi L200:n.
Julkaistu 21.2.2019
Tuulilasi

Mitsubishi Motors esittelee uusia malleja Geneven autonäyttelyssä. Maailman ensiesittelyssä ovat Mitsubishi Engelberg Tourer -konseptimaasturi ja uusi Mitsubishi ASX.

Euroopan esiesittelyssä on uusi Mitsubishi L200. Mitsubishi Engelberg Tourerista ja uudesta Mitsubishi ASX:stä olemme tiedottaneet aikaisemmin tänä vuonna.

"DENDO DRIVE HOUSE" -energiaekosysteemi

Lisäksi Mitsubishi Motors esittelee Genevessä uuden energiaekosysteemin – "DENDO DRIVE HOUSE":n (DDH). "Dendo" on japania, ja tarkoittaa sähköistä. "DENDO DRIVE HOUSE" -energiaekosysteemi koostuu rakennukseen asennettavista aurinkopaneeleista, kaksisuuntaisesta latauslaitteesta, joka hyödyntää Vehicle-to-Home (V2H) -teknologiaa, energiaa varastoivasta akustosta sekä Outlander PHEV:stä.

"DENDO DRIVE HOUSE" -energiaekosysteemin avulla energiaa voidaan tuottaa ja kierrättää auton ja kodin välillä automaattisesti. "DENDO DRIVE HOUSE" vastaa ilmastonmuutoksen hillitsemiseen ja kasvavaan energian kysyntään.

Uusi L200

Uusi Mitsubishi L200 on suunniteltu aiempien Mitsubishin lava-autosukupolvien tapaan "Engineered Beyond Tough" -filosofialla ja uusimman sukupolven teknologioita hyödyntämällä. Uusi L200 on todellinen "Ultimate Sport Utility Truck", yhdistäen sekä kestävyyden ja luotettavuuden että jokapäiväisen ajomukavuuden. Uuden L200:n ominaisuuksiin kuuluvat esimerkiksi näyttävä Dynamic Shield -muotoilu, uusimman sukupolven nelivetojärjestelmä, joka tarjoaa entisestään parannettua suorituskykyä vaikeissakin maasto-olosuhteissa sekä useat uudet aktiivisen turvallisuuden varusteet.

Uusi Mitsubishi L200 on varustettu uuden sukupolven 2.2 litran turbodieselmoottorilla, joka on saatavilla 6-vaihteisella automaatti- tai manuaalivaihteistolla. Moottorissa käytetään AdBlue®*-urea-SCR -järjestelmää NOx-päästöjen poistamiseksi pakokaasusta. Uusi moottori on viimeisimpien EURO 6d-TEMP päästöstandardien mukainen.

*Saksan autoteollisuusliiton (VDA) rekisteröity tavaramerkki.

Kommentoi »