Mondo

Tanssija Tero Saarisen suosikit

Tanssija Tero Saarisen suosikit
Missä maailmalla kannattaa käydä katsomassa tanssia? Nämä ovat koreografi Tero Saarisen suosikkipaikat.
Julkaistu: 23.6.2015

Kansainvälisesti tunnettu koreografi Tero Saarinen matkustaa maailmalla tanssin perässä. Missä hän itse käy fiilistelemässä tanssitaidetta?

Pariisi Le Centquatre-Paris (www.104.fr) on 19. kaupunginosan ”taideolohuone”. Kaikille avoimessa tilassa järjestetään näyttelyitä, teatteria, tanssia, elokuvaa ja ruokatapahtumia.

Lontoo South Bank Centre (www.southbank­centre.co.uk) on kuin ihmeellinen betoniin kääritty rypäs teatteria, tanssia, nykytaidetta, klassikkoelokuvia ja sinfoniakonsertteja.

New York Kaikkien New Yorkissa kävijöiden pitäisi ainakin kerran kävellä Brooklyn Bridgen siltaa Brooklynin puolelle. Prospect Parkin puistossa järjestetään hienoja konsertteja ja elokuvanäytöksiä. Kannattaa tarkistaa Brooklyn Academy of Musicin ohjelmisto (www.bam.org), joka on täynnä monenlaista tanssia. Vierailimme Borrowed Light -teoksella akatemian Next Wave -festivaalilla 2007.

Nairobi, Kenia Bomas-kulttuurikeskus (www.bomasofkenya.co.ke) tarjoaa hienon ja hieman erilaisen mahdollisuuden tutustua Kenian historiaan ja kulttuuriin, kuten sen eri heimojen omintakeisiin tanssiperinteisiin.

Soul, Etelä-Korea Itaewonin alueella sekoittuvat hauskasti kansainvälisyys ja korealaiset perinteet. Kukkulan laelta löytyy Korean kansallisteatteri (www.ntok.go.kr) ja sen korealaiseen tanssiin erikoistunut The National Dance Company of Korea. Akatemiassa voi nähdä tuhansia vuosia vanhoja tanssiperinteitä yhdistettyinä uusiin tuuliin.

Kommentoi »