Tangokuningatar Kaija Pohjola: salamarakkaus oli tyssätä krapulaan, Salkkarit-tähti Amorina
Puheenaiheet
Tangokuningatar Kaija Pohjola: salamarakkaus oli tyssätä krapulaan, Salkkarit-tähti Amorina
Kahden lesken rakkaus iski silloin, kun sitä vähiten odotti. Vähältä silti piti, ettei tangokuningatar Kaija Pohjolan ja Matti Vartialan suhde päättynyt ensimmäisiin treffeihin.
Julkaistu 7.3.2019
Apu

Kaija Pohjola ja Matti Vartiala ovat onnellisen oloinen pariskunta, mutta he ovat kokeneet kovia. Kahden lesken vaiherikas tarinansa todistaa vanhan totuuden, ettei elämästä koskaan tiedä. Mitä vain voi tapahtua, kuten kävi Kaijan, 67, ja Matin, 60, ensikohtaamisessa lokakuussa 2013.

– Minulla oli harvinainen vapaailta lauantaina ja päätin mennä oluelle paikalliseen Kujakolli-pubiin. Se on pispalalaisten olohuone, missä on yleensä aina tuttuja. Mutta ei silloin. Tyhjensin tuoppiani pipo syvällä päässäni ja meinasin juuri lähteä pois, kun sisään astui kaksi komeaa miestä, Kaija muistelee hymyillen.

Salatut elämät -sarjasta tunnettu näyttelijä Esko Kovero oli ollut ystävänsä Matin kanssa Raumalla katsomassa teatteria.

– Se oli ensimmäinen kerta, kun olin ihmisten ilmoilla, sillä vaimoni oli kuollut edelliskeväänä. Esko houkutteli minua teatterimatkan jälkeen kotiinsa savustamaan kalaa, mutta halusin kotiin. Sitten kohtalo laittoi sormensa peliin: istuin olohuoneessani hetken yksinäni ja kyllästyin. Soitin Eskolle ja päädyimme lopulta pubiin, missä näin nätin naisen, jonka pipon alta pilkistivät ihanan eläväiset silmät, Matti kertoo.

Esko Kovero esitteli Kaijan ja Matin toisilleen sanoen, että ”tässä on leskien kohtaaminen”. Ja niin kävi, että näyttelijästä tuli suhteen kummisetä, Kaijan ja Matin ikioma Amor.

– Vaikka se klisee onkin, me koimme rakkautta ensisilmäyksellä. Meillä oli silmäpeliä heti pubissa, ja kun menimme isommassa seurueessa jatkoille, taisimme siellä vaihtaa pusujakin, Kaija myöntää.

Matti saattoi Kaijan kotiinsa ja iloiset lesket sopivat, että seuraavana päivänä soitellaan.

Matti ehti menettää toivonsa

Vuoden 1991 tangokuningatar Kaija nauraa nyt, että hänellä oli kuitenkin niin heikko olo sunnuntaina, ettei kyennyt tarttumaan luuriin.

– Minulla on huono viinapää ja harvoin kun juo vähän enemmän viiniä, krapula on kauhea. Meni viikko ennen kuin lopulta soitin Matille.

Matti ehti tietenkin jo kuvitella, ettei Kaija ollutkaan hänestä kiinnostunut.

– Kun Kaija soittikin ja ehdotti sauvakävelyä, toivoni virisi uudestaan. Pitkä kävelylenkki vahvisti käsitystäni: tässä on nainen, jonka kanssa haluan elää ja olla. Kemiamme ja ajatuksemme kohtasivat oitis.

Kaija ja Matti ovat syntyneet peräkkäisinä päivinä syyskuussa. Molemmat ovat tähtimerkiltään vaakoja.

– Hyvin puntaroituja siis! Olemme hyvin samanlaisia, taiteellisia luonteeltamme. Minä olen pienestä tytöstä lähtien laulanut, ja Matti on pystyvä taiteilija, maalaa öljyväritöitä, jos töiltään ehtii.

Lue Kaijan ja Matin koko haastattelu Avusta 10/2019!

Kommentoi »