Apu

Kaija Pohjolan dramaattinen rakkaus: syöpä peruutti hääsuunnitelmat

Kaija Pohjolan dramaattinen rakkaus: syöpä peruutti hääsuunnitelmat
Tangokuningatar Kaija Pohjola löysi uuden rakkauden, kun hän oli jo ehtinyt tottua ajatukseen elämästä yksin. Kesken onnen iski kuitenkin syöpä.
Julkaistu: 7.3.2019

Ulkona satelee hiljakseen lunta, kun vuoden 1991 tangokuningatar Kaija Pohjola, 67, sytyttää paritalokotinsa terassille kynttilälyhtyjä Tampereella. Kynttilähulluksi tunnustautuva laulaja muutti kodikkaaseen kolmen makuuhuoneen kaksikerroksiseen asuntoon kihlattunsa, hieroja Matti Vartialan, 60, kanssa viime heinäkuussa.

– Tämä on meidän ensimmäinen yhteinen oma kotimme, avopari kertoo.

Kaija Pohjola oli menettänyt aviomiehensä ja lastensa isän Seppo Pohjolan vuonna 2007, kun Seppo sai sydänkohtauksen yöllä ja menehtyi Kaijan viereen sänkyyn. Kaija Pohjola oli jo vuosien varrella ehtinyt tyytyä ajatukseen, ettei hän enää löydä tai tarvitse uutta rakkautta.

– Sitten tuli Matti ja hurmasi!

Pian pariskunta olikin jo kihloissa. Kaijan suvussa on perinteenä pitää serkkujuhlat parin kesän välein, ja kihlapari suunnitteli, että he voisivat järjestää yllätyshäät juhlissa 2016.

Elämä puuttui kuitenkin peliin.

"Nyt lähtevät kaikki myrkyt kehiin"

Kaija ja Matti ehtivät iloita vanhoilla päivillä löytyneestä onnestaan puolentoista vuoden verran. Toukokuussa 2015 Kaija kävi rutiinitarkastuksessa rintasyövän seulontatutkimuksessa.

– Säikähdin aika lailla, kun minulle ilmoitettiin epäilyttävästä löydöksestä. Jouduin pikaisesti lisätutkimuksiin, ja neulanäytteet vahvistivat pahimmat pelkoni: minulla oli rintasyöpä, ärhäkkä ja herkästi uusiutuvaa lajia, Kaija kertoo.

Ensin lääkäri ounasteli, että Kaija saattaisin selvitä pelkällä sädehoidolla.

– Pääsin nopeasti leikkaukseen, jotta syöpä ei ehtisi levitä. Kesäkuisessa leikkauksessa rinnastani löytyi toinenkin pahanlaatuinen kasvain, joka oli piilossa toisen takana. Eivät ne olleet kuin vajaan kymmenen millin kokoisia pirulaisia, mutta silti tappavia. Muistan, kuinka lääkärini tokaisi, että ”nyt lähtevät kaikki myrkyt kehiin”.

Lue Kaija Pohjolan ja Matti Vartialan koko haastattelu Avusta 10/2019.

Kommentoi »