Mondo

Nämä ovat Tampereen kiinnostavimmat uudet ravintolat

Nämä ovat Tampereen kiinnostavimmat uudet ravintolat
Tampereen maine ruokakaupunkina jatkaa nousuaan. Sen ravintoloissa maistellaan nyt villiyrttejä ja katsellaan upeita maisemia. Valitsimme kolme kiinnostavaa uutuusravintolaa, joihin kannattaa varata pöytä Tampereen-minilomalla.
Julkaistu: 5.10.2018

Periscope

Mitkä maisemat! Ratinan kauppa­keskuksen huipulla sijaitsee ravintola Periscope, jonka valtavasta ikkunasta voi bongata Tampereen tunnetuimmat maamerkit, kuten Näsinneulan, Tammerkosken ja hotelli Ilveksen. Sisustus on loft-henkinen. On harmaata betoniseinää, kupariset kattovalaisimet ja metalliset kierreportaat, jotka vievät ala­kerran ruokailupuolelta ylös loungebaariin. Periscopea pyörittää keittiömestari Arto Rastas, jolla on useita ravintoloita Tampereen seudulla. Täällä tarjotaan jaettavia annoksia, joissa yhdistellään eri ruokakulttuureja. Kuuden ruokalajin menyyssä (49 e) näkyvät muun muassa aasialaiset ja välimerelliset vaikutteet. Iltaisin baarissa soittavat dj:t, ja hyvällä säällä kannattaa pyörähtää kattoterassilla, jossa voi seurata Ratinan stadionin tapahtumia pääsylippua hankkimatta.

Vuolteenkatu 1, ravintolaperiscope.fi

Periscopesta avautuu yksi Tampereen parhaista näkymistä.

Kajo

Rautatienkadusta on tullut Tampereen epävirallinen ravintolakatu. Sen varrelta löytyvät esimerkiksi Bertha, C ja Bistro 14. Uusin tulokas on kolmen nuoren ravintoloitsijan Kajo. Pohjoismaisesti sisustettu pikkuravintola tarjoaa suomalaisia makuja välimerellisellä twistillä. Yksi omistajista on kotoisin Kreikasta ja kalan kera saatetaan tarjota ouzolientä. Listalla näkyvät myös itse kerätyt villiyrtit, kuten mesiangervo ja maitohorsma. Ravintola hankkii raaka-aineet suoraan pieniltä luotto­tuottajilta. Kannattaa maistaa ainakin erinomaista Viskilän tilan kukkoa, joka pysyy aina listalla, vaikka muut annokset vaihtuvat parin kuukauden välein. Listalta löytyy 6–12 euron hintaisia pikkuruokia ja isompia pääruuan kokoisia annoksia (21–28 euroa).

Rautatienkatu 12, kajoravintola.fi

Ravintola LiVin annoksista on kauden lähiherkkuja, kuten siikaa, samppanja-voikastiketta ja kauden kasviksia.

LiV

Siinä missä muut uutuuspaikat vannovat rentouden nimiin, helmikuussa avattu LiV menee rohkeasti vastavirtaan. Se on valkoisista pöytäliinoista lähtien malliesimerkki klassisen tyylikkäästä ravintolasta. Annoksissa näkyvät etenkin ranskalaisen keittiön vaikutteet. Listalta voi löytyä vaikkapa Tampereen lähivesistä kalastettua siikaa samppanja-voikastikkeen kera. Loputtoman tuntuisen maistelumenyyn sijaan tänne voi tulla syömään aivan tavallisen kolmen ruokalajin illallisen alku-, pää- ja jälki­ruokineen. Kaikki viinit tulevat Euroopasta, ja etenkin samppanjaan on satsattu. Sitä saa laseittain jopa seitsemää eri vaihtoehtoa.

Laukontori 6, ravintolaliv.fi

Kommentoi »