Tämä on uusi katumaasturi Skoda Karoq − tuleva kansansuosikki?
Autot ja liikenne
Tämä on uusi katumaasturi Skoda Karoq − tuleva kansansuosikki?
Skoda on esitellyt juuri uuden Karoqin, joka korvaa merkin mallistossa vanhan Yetin. Karoq on täysin uusi katumaasturimalli, joka jakaa tuotantolinjansa Seat Atecan kanssa.
Julkaistu 19.5.2017
Tuulilasi

Skodalla on kovat odotukset Karoqia kohtaan, koska kompaktien katumaasturien markkinat ovat olleet viime vuosina kovassa kasvusuunnassa Euroopassa. Ei olisi välttämättä täysi ihme, jos Karoq uhkaisi tulevaisuudessa myös Octavian asemaa Skodan ykkösmallina.

Karoq perustuu monen muun Skodan tapaan MQB-rakenteelle, ja siinä hyödynnetään VW-konsernien uusimpia moottoreita. Bensiinipadat alkavat 115-heppaisesta 1.0 TSI:stä ja päätyvät 150-hevosvoimaiseen 1.5 TSI:hin. Tehokkain dieselkattila tuottaa 190 hv.

Karoq tarjoaa hyvät tilat viidelle ja tuttuun Skodan tapaan tavaratila on iso − 521 litraa. Kun penkit kaadetaan, kasvaa tila 1 630 litraan.

Seat Atecat ja Skoda Karoqit valmistetaan samalla tuotantolinjalla Mlada Boleslavissa Tsekissä. Seat Ateca on kärsinyt viime aikoina erittäin pitkistä toimitusajoista Suomessa, jota uuden Karoqin lanseeraus tuskin tulee avittamaan. Karoqin tapauksessa voi myös tapahtua, että kaikille halukkaille ei riitä autoja.

Uusi Karoq saapuu markkinoille vuoden 2017 toisella puoliskolla.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

2 kommenttia