Tämä urheilullinen Ford saa ensimmäisenä uudenlaisen polviturvatyynyn
Autot ja liikenne
Tämä urheilullinen Ford saa ensimmäisenä uudenlaisen polviturvatyynyn
Uusi Ford Mustang on ensimmäinen auto, johon uudenlainen polviturvatyyny on asennettu hansikaslokeron kanteen kojelaudan sijaan.
Julkaistu 13.8.2015
Tuulilasi

Näin matkustajat saavat mahdollisimman paljon jalkatilaa. Kangasvalmisteisen turvatyynyn sijaan muovista valmistettu turvatyyny on sijoitettu hansikaslokeron oven sisä- ja ulkopinnan väliin.

46 senttimetriä pitkä ja 28 senttimetriä leveä hansikaslokeron turvatyyny on 65 prosenttia kevyempi kuin perinteinen polviturvatyyny, mutta suojaa silti vastaavalla tavalla. Onnettomuuden sattuessa hansikaslokeron oveen asennettu pieni kaasugeneraattori täyttää turvatyynyn 20 millisekunnissa ja työntää oven ulospäin matkustajan jalkojen suojaamiseksi.

Turvatyynyn keventynyt paino mahdollistaa polttoainesäästöt, ja siinä käytettävään teknologiaan on haettu tähän mennessä jo 23 patenttia.

”Palasimme suunnittelupöydän ääreen ja kävimme vuoden aikana läpi satoja prototyyppejä onnistuaksemme täydellisesti”, kertoo Sean West (Ford Restraints Manager). ”Se oli vaivan arvoista. Uusi malli mahdollisti paremman tilankäytön sekä vähensi painoa ja käytettävien osien määrää. Kojelaudan siirtämisen eteenpäin tuli myös mahdolliseksi, jotta etupenkin matkustajalla olisi enemmän tilaa.”

”Hansikaslokeron ilmatyyny luo paljon uusia mahdollisuuksia ruiskuvalutekniikalla valmistetuille turvatyynyille. Hansikaslokeron ilmatyyny voi olla vasta alku”, kertoo West.

Täysin uudessa Ford Mustangissa on vakiovarusteena yhteensä kahdeksan turvatyynyä, ja se on palkittu Pohjois-Amerikassa parhaalla mahdollisella turvallisuusstandardilla. * National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) arvioi, että etuistuinten turvatyynyt ovat pelastaneet 42,856 henkeä vuodesta 2012 lähtien.

Ford Mustang on ensimmäistä kertaa myynnissä Euroopassa auton 50-vuotisen historian aikana, ja se on saatavilla fastback- ja convertible -mallina.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Kommentoi »