Tuulilasi

Tämä SUV kiersi Nordschleifen uuteen ennätysaikaan 8 minuuttia ja 14 sekuntia


Range Rover Sport SVRS:stä on tullut nopein Nürburgring Nordschleifen kiertänyt tuotanto-SUV. Kierrosaika on tämänkokoiselle autolle todella vakuuttava.
Kuvat JLR

Huomattavasti pienempikokoinen Alfa Romeo 4C on kiertänyt pohjoisen lenkin aikaan 8 minuuttia ja 4 sekuntia. Tästä Range Rover ei jää kuin kymmenen sekuntia. Rangen ennätys rikkoo myös edellisen epävirallisen SUV:ien rataennätyksen 8 minuuttia 24 sekuntia, jonka oli kellottanut BMW X6 M.

Land Rover kertoo, että ennätysaika tehtiin täysin normaalilla SVR-tuotantomallilla. Range Rover SVR esiteltiin Goodwood Festival of Speedissä viime kuussa. Keulalla möyryää sama viisilitrainen mekaanisesti ahdettu V8, joka löytyy myös Jaguar F-Type R:n keulalta. Moottori tuottaa 550 hevosvoimaa.

Sähäkän katumaasturin kehityksestä on vastannut Jaguar Land Roverin Special Vehicle Operations -tiimi, jonka tavoitteena oli luoda kaikkien aikojen suorituskykyisin Range Rover Sport. Auton ajo-ominaisuuksia on hiottu Nürburgringilla pitkään ja hartaasti.

JLR halusi testata, voiko SUV käyttäytyä haastavalla kilparadalla kuin oikea urheiluauto. Ainakin kierrosajan perusteella saavutus on erinomainen.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 30.7.2014