Tuulilasi

Tämä on Polestar 1 – Volvon uusi 600-heppainen Coupé, joka ei ole Volvo

1

Volvo on lanseerannut Polestar-brändinsä nyt erilliseksi ”automerkikseen”, joka tekee omia suorituskykyisiä ja urheilullisia autoja. Ne perustuvat kuitenkin Volvon tekniikkaan.
Teksti Max Lange
Kuvat Volvo Cars

Uudistetun Polestar-brändin lanseerauksen yhteydessä lanseerattiin myös uusi automalli: Polestar 1. Se on kaksiovinen ja 2+2-paikkainen ”Grand Tourer Coupé”, jota liikuttaa ladattava hybridivoimalinja. Polestar kertoo, että auton kokonaisteho on peräti 600 hevosvoimaa väännön ollessa huimat 1000 Nm.

Samalla Polestar lupailee, että auton sähkömoottorien turvin uutuudella voisi ajaa peräti 150 km yhdellä latauksella päästöttömästi. Se on Polestarin mukaan suurin lukema millekään lataushybridille maailmassa.

Vaikka uutuus perustuu Volvon 90-sarjan malleista tutulle SPA-pohjalevylle, ovat Polestarin insinöörit muokanneet alustaa voimakkaasti urheilullisempaan suuntaan. Polestar 1 saa käyttöönsä ensimmäisenä autona maailmassa Öhlinsin sähköohjatun erikoisjousituksen (CESi). Lisäksi auton kori on valmistettu hiilikuidusta, mikä edesauttaa suorituskyvyssä ja keveydessä.

Uutuuden tuotanto aloitetaan vuonna 2019 täysin uudessa tehtaassa, joka rakennetaan Chengduun Kiinaan. Polestar on Volvon ja sen kiinalaisomistajan Geelyn yhteisprojekti, jonka takia tuotanto on myös Kiinassa.

Polestarin tulevat mallit 1:n jälkeen tulevat olemaan täyssähköisiä, kerrotaan merkin tiedotteessa. Vuonna 2019 luvassa on Polestar 2, joka on Volvo Car Groupin ensimmäinen täyssähköauto. Polestarin kerrotaan olevan suora kilpailija Tesla Model 3:lle, ja sen tuotantomäärien kerrotaan olevan myös merkittävämpiä kuin Polestar 1:n. Jatkossa luvassa on myös Polestar 3, joka on täyssähköinen katumaasturi.

Kaikki uudet Polestarit on ostettavissa vain verkosta. Autoja voi toki käydä katsomassa Polestar-ständeillä, mutta tilaukset on tehtävä joko Polestarin sovelluksen tai verkkoportaalin kautta. Polestar 1 on myös saatavissa perinteisestä ostotapahtumasta poiketen kuukausimaksullisena tilauspalveluna, jolloin autosta maksetaan kuukausihintaa kahden tai kolmen vuoden ajan.

Julkaistu: 17.10.2017