Tämä on Vuoden Auto 2022 Saksassa
Autot ja liikenne
Tämä on Vuoden Auto 2022 Saksassa
Hyundai Ioniq 5 voitti haastajansa Saksan Vuoden Auto 2022 -kilpailun finaalikierroksella: Hyundain keskikokoluokkaan suunnittelema täyssähköauto päihitti viimeisellä äänestyskierroksella Audi E-Tron GT:n ja Porsche 911 GT3:n.
29.11.2021
 |
Tuulilasi

Vain puoli vuotta Saksan markkinoille tapahtuneen lanseerauksensa jälkeen Hyundain Ioniq 5 on valittu vuoden 2022 German Car of the Year (GCOTY) – Vuoden Auto 2022 -kilpailun ykköseksi Saksassa. Ioniq 5 voitti arvostetun palkinnon finaalin viimeisellä äänestyskierroksella Audi E-Tron GT- ja Porsche 911 GT3-malleja vastaan.

Saksan Vuoden Auto -kilpailussa vuoden aikana lanseeratut uutuusautot kilpailevat keskenään viidessä eri kategoriassa: Compact, Premium, Luxury, New Energy ja Performance. Kansainvälisesti verkottunut kahdenkymmenen autotoimittajan tuomaristo koeajaa, testaa ja arvioi jokaisen uutuusmallin sen ominaisuuksien, ajanmukaisuuden ja arvioidun käyttöiän perusteella. Hyundai Ioniq 5 voitti "New Energy" -kategorian ja pääsi ykköstilansa myötä viimeiselle äänestyskierrokselle, jossa automalli nousi koko kilpailun ykköseksi.

”Hyundai Ioniq 5 ei vain ole muista erottautuva sähköauto. Meille (tuomareille) se on tämän vuoden huippumalli”, sanoo "German Car of the Year" -kilpailun perustaja ja tuomariston jäsen Jens Meiners.

”Ioniq 5:n ainutlaatuinen yhdistelmä tyylikästä suunnittelua, tehokkuutta ja ajamisen iloa auttoi automallia keräämään keskimääräistä paremmat pisteet kaikissa kriteereissä ilman heikkoja kohtia. Silmissämme Ioniq 5:n toimintakonsepti ja akkuteknologia ovat uraauurtavaa teknologiaa. Ja vaikka kysymyksessä on vuoden 2022 saksalainen auto, Ioniq 5 on ehdottomasti maailmanlaajuisesti houkutteleva.”

”Ioniq 5:lle arvostetun palkinnon voittaminen näin kovassa kilpailuympäristössä todistaa, että olemme onnistuneet luomaan poikkeuksellisen ajoneuvon, joka erottuu kilpailijoistaan Euroopan automarkkinoilla”, Michael Cole, Hyundai Motor Europen toimitusjohtaja iloitsee.

”Voittomme myös osoittaa, että täyssähköajoneuvot ovat yhä tärkeämpiä asiakkaillemme Euroopassa. Ioniq 5 on tällä hetkellä johtava automallimme sähköistysstrategiassamme ja se edistää erinomaisesti Hyundain visiota päästöttömästä liikkuvuudesta.”

Kommentoi »