Tuulilasi

Tämä avo ei jätä kylmäksi – kuvagalleriassa silmiä hivelevää kauneutta


Näyttävät autot kokoontuivat taas tänä vuonna Concorso d'Eleganza Villa d'Este -tapahtumassa.
Kuvat Mini

Mini toi tapahtumaan näytille Touring Superleggeran kanssa rakennetun avon.

Kaksipaikkaisessa Mini Superleggera Vision -konseptissa yhdistyvät valmistajan mukaan sähkömoottorin ekologisuus, brittiläinen Mini-tyyli ja italialainen käsityötaito.

“MINI:llä ja Touring Superleggeralla on paljon yhteistä: perinteiden kunnioitus, ikoninen muotoilu ja erityislaatuiset ratkaisut. Uusi Mini Superleggera Vision ilmentää näitä elementtejä ja yhdistää brittiläisen ja italialaisen auto-osaamisen”, BMW Groupin muotoilusta vastaava johtaja Adrian van Hooydonk sanoo tiedotteessa.

Perinteet näkyvät selvimmin MINI SuperleggeraVisionin korin rakenteessa, joka on osoitus Touring Superleggeran käsityötaidoista. Rungossa käytettävät kevyet alumiinilevyt muotoillaan edelleen käsin, mikä antaa autolle jäljittelemättömän hienon estetiikan.

“Kauneuden salaisuus on mittasuhteissa ja kaiken turhan karsimisessa. Tämän auton suorituskyky perustuu rungon ja sisustuksen keveyteen ja tehokkuuteen”, vuonna 1926 perustetun Touring Superleggeran muotoilusta vastaava johtaja Louis de Fabribeckers kuvailee.

Pitkä akseliväli ja keula sekä lyhyet ylitykset muodostavat tasapainoisen ulkomuodon, jota voi kuvailla urheilulliseksi, elegantiksi ja dynaamiseksi. Mini Superleggera Visionin etuosassa Minille tunnusomaiset yksityiskohdat, kuten pyöreät ajovalot, yhdistyvät saumattomasti urheilullisen leveisiin uriin ja huomattavan kaareviin pyörien koteloihin. Suljettu jäähdyttimen säleikkö viittaa auton sähkömoottoriin.   

Matalaa, leveää takaosaa koristavat persoonalliset, Union Jack -kuvion muodostavat valot. Samalla kun valot symboloivat Minin brittiläisiä juuria, ne edustavat myös modernia led-teknologiaa.

Sisätilat korostavat MINI Superlegger Visionin klassista korimallia tyylin ja materiaalivalintojen puolesta. Laajat maalaamattomat pinnat ja kojelaudassa näkyvä käsityö edustavat samaa vähäeleistä linjaa kuin auton ulkopintakin. Niin ovet kuin ohjauspyörä kertovat traditionaalisesta valmistustavasta. Materiaaleina on käytetty huippulaadukasta alumiinia, ruskeaa nahkaa ja mustaa kromia, jolla on viimeistelty ohjausyksikkö ja ovet. Ohjausyksikköön on mallia varten myös lisätty kosketuksella toimiva säätötoiminto.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 28.5.2014