Tuula Lehtosaari kaatui pyörällä syksyn ensi pakkasten jälkeen – Edessä oli kivulias vuosi ja kaksi leikkausta
Arpeni tarina
Tuula Lehtosaari kaatui pyörällä syksyn ensi pakkasten jälkeen – Edessä oli kivulias vuosi ja kaksi leikkausta
Tuula Lehtosaaren vasen käsi koki kovia, kun hän kaatui mustaan jäähän. Paraneminen vei lopulta vuoden.
1Kommenttia
Julkaistu 13.12.2022
Apu Terveys

"Neljä vuotta sitten pyöräilin aamulla töihin. Syksyn ensimmäisen pakkasyön jälkeen työpaikan pihalla oli mustaa jäätä. Kaaduin vasemmalle kyljelleni, ja ensiksi maahan osui kyynärpää. Siihen tuli avomurtuma, joka leikattiin samana päivänä. Monta luuta oli hajonnut, ja ne koottiin rautojen avulla. Sain kuuden viikon sairausloman. Käsi oli kanto­siteessä enkä saanut nostaa mitään kahvikuppia painavampaa.

Ensin tuntui, ettei käsi parane lainkaan. Kahden viikon kuluttua tarkastuskäynnillä lääkäri kuitenkin totesi, että paraneminen oli alkanut hyvin. Sen jälkeen alkoi kuntoutus. Kävin käsifysioterapeutin luona viikoittain ja harjoittein myös kotona. Aluksi käden taivuttaminen tuntui mahdottomalta. Kipuun piti syödä ajoittain särkylääkkeitä.

Puolen vuoden päästä kyynärpäähän laitetut raudat alkoivat hiertää. Niiden päät tuntuivat ihon läpi. Kärsin aikani ennen lääkäriin menoa. Vuosi tapaturman jälkeen jouduin leikkaukseen, jossa raudat poistettiin. Sen jälkeen käsi on ollut kunnossa. Talvipyöräily loppui kerralla. Kun olen kesäisin hihattomassa asussa, katseet osuvat usein arpeeni. Olen kiitollinen, että käsi tuli kuntoon ja voin elää normaalisti."

Haluatko kertoa oman arpesi tarinan Apu Terveydessä? Ota yhteyttä meihin: milla.talja@a-lehdet.fi

1 kommentti