Tuulilasi

Tältä näyttää Opelin uusi perhefarkku – laihtunut 200 kgTältä näyttää Opelin uusi perhefarkku – laihtunut 200 kg

Opel on julkistanut juuri Frankfurtin autonäyttelyn alla uuden Opel Astra Sports Tourerin, joka aiemmin tänä vuonna julkistetun Astran farkkuversio.
Teksti Max Lange
Kuvat Opel

Opelin mallistossa farmarikorisella Astralla on suuri merkitys, sillä yli kolmannes myydyistä Astroista on farmareita. Uutuudessa on onnistuttu kasvattamaan auton sisätiloja, mutta samalla pudottamaan painoa jopa 200 kilolla.

Auton ulkomitat ovat samat kuin edeltäjässään, ja pituutta farmarilla on nyt 4,7 metriä. Samoina pysyneistä ulkomitoista huolimatta etumatkustajilla on nyt enemmän pääntilaa kuin ennen, samoin takapenkkiläisillä on pari senttiä aiempaa enemmän polvitilaa.

Penkit kaadettuna tavaratila on kasvanut 40 litralla 1 630 litraan. Lisävarusteena Sports Toureriin voi tilata FlexOrganizer-paketin, joka tuo tavaratilaan sivukiskot, tilan jakavat verkot sekä useita tavarankiinnityslenkkejä. Tavaratilan luukun voi myös jatkossa avata heiluttamalla jalkaa takapuskurin alla – tämä toiminto on tosin lisävaruste.

Maksimissaan painonsäästöä edellissukupolveen on tapahtunut ruhtinaalliset 200 kg, mutta jo hinnat alkaen -mallissa vaaka näyttää 130 kg edeltäjäänsä vähemmän. Kuljettajan kanssa auton omapaino on tällöin 1 263 kg.

Moottorivalikoima koostuu useista erilaisista bensiini- ja dieselvaihtoehdoista. Niiden iskutilavuudet liikkuvat 1,0–1,6 litran välimaastossa ja tehohaarukka on 95–200 hv. Uutuutena moottorivalikoimassa on 1,6 Ecotec Direct Injection Turbo, josta irtoaa rohevat 200 hv ja jopa 300 Nm vääntöä.

Yleisesti Opel lupailee aiempaa sporttisempaa ajokokemusta vähentyneen painon ja tehokkaampien moottorien ansiosta.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 10.9.2015