Tältä näyttää juuri julkistettu uusi Opel Astra – onko tästä VW Golfin haastajaksi?
Autot ja liikenne
Tältä näyttää juuri julkistettu uusi Opel Astra – onko tästä VW Golfin haastajaksi?
Opel on julkistanut uuden Astran. Auto on tehty samalle Stellantiksen EMP2-alustalle kuin Peugeot 308 ja Citroen C4, joten Astrasta tulee nyt ensi kertaa myös lataushybridi tarjolle. Opel on kertonut jo aiemmin, että autolla pyritään haastamaan kestosuosikki Volkswagen Golf.
Julkaistu 13.7.2021
Tuulilasi

Auton muotokielessä on selkeästi Opelin Corsaa ja Mokkaa. Autossa on Opelin uusi Vizor-keula, mistä löytyvät LED-ajovalot. Kontrastikatto on musta.

Autolla on pituutta 4,374 metriä ja leveyttä 1,86 metriä, akseliväli on 2,675 metriä. Tavaratilaa takapenkkien takana on 422 litraa.

Sisätiloista löytyy Opelin Pure Panel -kojelauta. Digitaalinen mittaristo on 10-tuumainen, samankokoinen on tietoviihdejärjestelmän näyttö, missä on niin Apple CarPlay kuin Android Autokin.

Lataushybrideissä on valittavana 147hv tai 177hv 1,6-litrainen ja nelisylinterinen bensiinimoottori paritettuna 81kW (108hv) sähkömoottoriin. Vaihteisto on 8-portainen automaatti. Pelkällä sähköllä voi ajaa noin 50 kilometriä.

Hybridien lisäksi mallistossa on 1,2-litrainen turboahdettu bensakone, vaihtoehdot ovat 108hv ja 128 hv. Myös 1,5-litrainen turbodiesel tarjoaa 128hv. Vakiona näissä on kuusiportainen manuaalivaihteisto, automaattilaatikollakin nämä versiot saa.

Huhujen mukaan tulossa olisi myös nelivetoinen 295 hv tehoversio. Tätä Opel ei ole kuitenkaan vahvistanut. Auto tulee Euroopan markkinoille ensi vuoden alkupuolella.

7 kommenttia