Tältä näyttää Eurooppaan tuleva uusi Kia Sportage - Suomeen vuodenvaihteessa
Autot ja liikenne
Tältä näyttää Eurooppaan tuleva uusi Kia Sportage - Suomeen vuodenvaihteessa
Kia on paljastanut tänään täysin uuden, Euroopan markkinoille suunnatun Sportage-version. Kyseessä on ensimmäinen kerta mallin 28-vuotisen historian aikana, kun Kia esittelee suosikkimallistaan Eurooppaan oman version. Sportage tulee Euroopassa saataville myös hybridinä ja ladattavana hybridinä Kian lippulaivamallin, uuden Sorenton tavoin.
2Kommenttia
Julkaistu 1.9.2021
Tuulilasi

Euroopassa esiteltävä Sportage vastaa täydellisesti eurooppalaisiin vaatimuksiin niin muotoilun, ajettavuuden, teknologian kuin käytettävyydenkin osalta tehden siitä koko segmenttinsä uuden esikuvan.

"Täysin uusi Sportage on suunniteltu, kehitetty ja hiottu erityisesti Eurooppaa varten, sillä se rikkoo rajoja ja luo uusia vertailuarvoja SUV-segmentille", sanoo Kia Europen toimitusjohtaja Jason Jeong.

Uusi Sportage puhuttelee ladattavana hybridiversiona erityisesti työsuhdeautoilijoita Suomessa. Malliston CO2-päästöt ovatkin pudonneet merkittävästi uusien hybridivoimalinjojen myötä.

"Suomessa on rekisteröity lähes 10 500 Sportagea, mikä kertoo mallin suosiosta meillä. Uskomme uusien hybridimallien kiinnostavan työsuhdeautoilijoita ja tuovan samalla uusia asiakkaita Kian pariin. Uusi Sportage on jälleen vahva osoitus Kian uudistumisvauhdista", sanoo Kia Brand Director Rami Kittilä.

Täysin uusi Sportage on saatavana kolmena eri hybridiversiona. Ladattavan hybridin voimalinjana on 1,6-litrainen bensiiniturbomoottori, 66,9 kW sähkömoottori ja 13,8 kWh akusto. Voimanlinjan tuottama kokonaisteho on 265 hv. Hybridiversion voimanlähteenä on 1,6-litrainen bensiiniturbomoottori, 44,2 kW sähkömoottori sekä 1,49 kWh akusto. Järjestelmän tuottama kokonaisteho on 230 hv. Kolmas hybridiversio on taloudellinen kevythybridi, joka on saatavana niin bensiini- (150 hv) kuin dieselmoottorin (136 hv) kanssa.

Viidennen sukupolven Sportagen sunnittelun keskiössä on ollut Kian uusi "Opposites United" -muotoilufilosofia, joka on aistittavissa auton nuorekkaasta ulkomuodosta. Autossa yhdistyvät dynaaminen ulkonäkö ja ensiluokkainen matkustamo. Ohjaamoa hallitsee kuljettajakeskeinen kojelauta, jonka keskiössä on kaareva, 12,3" integroitu kosketusnäyttö.

Uusi Sportage hyödyntää maksimaalisesti sen mitat (pituus 4515 mm, leveys 1865 mm, korkeus 1645 mm, akseliväli 2680 mm) tarjoten loistavaa käytettävyyttä. Autossa on luokkansa parhaat jalkatilat takapenkkiläisille. Monikäyttöisyyttä lisää 591 litran (VDA) tavaratila, joka laajenee aina 1780 litran tilaksi.

Sportage on suunniteltu erityisesti eurooppalaisille teille tehden autosta nautittavan ajettavan. Uuden sukupolven elektronisesti ohjattu jousitus tarjoaa optimaalisen mukavuuden reaaliaikaisen vaimennuksen ansiosta. Uusi maastoajotila-asetus puolestaan mahdollistaa Sportagelle erinomaiset ajo-ominaisuudet haastavimmissa olosuhteissa.

Uusi Sportage saapuu Suomeen vuodenvaihteessa.

2 kommenttia