Tallinnassa pyörii hotellibuumi: Mondo testasi kaupungin uuden luksushotellin
Matkailu
Tallinnassa pyörii hotellibuumi: Mondo testasi kaupungin uuden luksushotellin
Tallinnan majapaikoista löytyy nykyään paljon valinnanvaraa. Uusi houkutus on Radisson Collection, joka on vähän edullisempi viiden tähden paikka kuin Euroopan suurkaupunkien luksushotellit. Mondo-lehti kävi testiyöpymässä uutuuden.
Julkaistu 16.11.2022
Mondo

Tallinnan keskustaan avautui toukokuussa luksushotelli Radisson Collection. Mondo kävi testaamassa paikan loppukesällä.

Entisen Radisson Blu Sky ­Hotelin tiloihin remontoituun ­uutuuteen on ketjun mukaan satsattu 25 miljoonaa euroa. Se näkyy jo aulaan saapuessa: virolaisen arkkitehdin Argo Vaiklan suunnittelemissa tiloissa on enemmän kuin ripaus kimallusta. On kattokruunua, kiiltäviä pintoja ja niiden vastapainona jyhkeän tummia sävyjä. Tyyli pysyy kuitenkin aistikkaana, ja sisustuksessa on käytetty virolaista muotoilua.

Tallinnan Radisson Collectionin aulassa on näyttävää kimallusta, ja vieressä on MEKK-ravintola baareineen.

Collection-hotellissa on 287 huonetta, kaksi ravintolaa sekä kuntosali. Spa-osasto saunoineen on tyyliltään miellyttävän pelkistetty ja tunnelmaltaan rauhoittava. Näköalat hotellin ylä­­kerroksista ovat hulppeat, myös japanilais-perulaista ruokaa tarjoavasta ISSEI-ravintolasta.

Huoneiden varus­telu on laadukas, ja henkilö­kunta niin vastaanotossa kuin muualla vaikuttaa hyväntuulisesti työhönsä ­paneutuneelta. Erityisesti Radisson Collectionissa ilahdutti runsas ja maukas aamiainen. ­Alakerran MEKK-­ravintolan sali melkein täyttyi aamiaista nauttivista hotelliasiak­kaista, ja kesän vieraiden joukosta kuuli paljon suomea: uutuushotelli oli selvästi löydetty nopeasti. Täydessä salissa kaikki sujui kuitenkin mainiosti, koska henkilökuntaakin oli paljon.

Hotellin aamiainen syödään isossa MEKK-ravintolassa, joka tarjoaa päivällä ja illalla kansainvälisen keittiön ruokia virolaisilla vaikutteilla.

Collection-hotellit on luokiteltu Radisson-yhtiön ­parhaaseen kastiin, eikä sellaista löydy Suomesta (meillä on Radisson Blu- ja RED-ketjujen ­hotelleja). Vaikka Tallinnan Collection täyttää viiden tähden hotellin tunnusmerkit, se ei tunnu ihan yhtä ylelliseltä kuin vaikkapa Euroopan suurkaupunkien viiden tähden paikat. Siinä on bisnesväen hotellin tunnelmaa, vaikka asiakkaissa olikin Mondon käydessä myös vaikkapa lapsiperheitä.

Radisson Collection -hotellin huoneissa on laadukkailta tuntuvat kalusteet, ja yläkerrosten huoneista on hulppeat näkymät kaupungin keskustaan.

Houkutteleva hotelli se on, ja hinta-laatusuhteeltaan se voi olla etenkin kovimman sesongin ulkopuolella mainio valinta mukavuuksia arvostavalle matkailijalle. Kahden hengen huoneen hinta alkaa noin 116 eurosta (ilman aamiaista). Radisson-ketjun hinnat vaihtelevat jonkin verran esimerkiksi kanta-asiakkuuden mukaan.

Radisson Collection sijaitsee Rävala-katu 3:ssa, ja se on kävelymatkan päässä monista Tallinnan keskustan nähtävyyksistä.

Hotellista löytyy myös miellyttävä spa altaineen ja saunoineen.

Helsingissä alkoi jo ennen pandemiaa pyöriä hotelli­buumi, joka on nyt lähtenyt jälleen vauhtiin. Samanlainen ilmiö näkyy Tallinnassakin, jossa on kunnostettu monia isoja hotelleja ja avattu kokonaan uusiakin. Uutuuksiin lukeutuu esimerkiksi L’Embitu, ja remontoituihin paikkoihin kuuluvat Tallink City Hotel, Nordic Hotel Forum ja Go Hotel Shnelli.

Uusien hotellien hankkeista Tallinnassa ovat aiemmin ilmoittaneet muun muassa suuret kansainväliset Hyatt Place ja Hampton By Hilton, mutta pandemia on lykännyt niiden suunnitelmia.

Tallinnasta löytyy nyt todella monenlaista majoitusta ja eri hintaluokissa. Kaupunki harppasi jo vuosia sitten kiinnostavaksi ruokakohteeksi, ja sen museoiden ja muiden nähtävyyksien tarjonta on kehittynyt tuon tuosta. Hinnatkin ovat toki nousseet. Tallinna on pienempi kaupunki kuin Latvian Riika ja Liettuan Vilna, mutta se kilpailee niiden kanssa pirteästi Baltian ykköskohteen asemasta.

Kommentoi »