Tallinnan vanhankaupungin huiput
Matkailu
Tallinnan vanhankaupungin huiput
Tallinnan vanhakaupunki on taas trendikäs. Kävimme etsimässä sen hauskimmat löydöt, joihin ehdit hyvin vaikka pikapyrähdyksellä.
Julkaistu 30.4.2015
Mondo

Tallinnan vanhallekaupungille on käynyt samoin kuin Tukholman Gamla Stanille pari vuotta sitten: siitä on tullut jälleen trendikäs.

Herkuttele

Leib Resto & Aed Pienellä sisäpihalla sijaitseva ravintola (Uus 31, leibresto.ee) on hinta-laatu­suhteeltaan todellinen löytö. Tarjolla on tyylikästä ruokaa virolaisista raaka-­aineista. Talon leipä on taivaallista, kuten pihvikin.

Cru Cru-hotellin nimikko­ravintola (Viru 8, crurestoran.eu) sopii hemmotteluun. Keittiömestari Dmitri Haljukov edusti Viroa Bocuse d’Or -kilpailussa tänä vuonna. Siitä huolimatta pääruuan saa parillakympillä.

Kahvittele

Kohvik Sinilind Hauskasti retrohenkeen sisustettu kahvila (Müürivahe 50) on erityisesti tyyli­tietoisten tallinnalaisten suosiossa. Myös edullista lounasta ja iltaisin dj. Samat omistajat pyörittävät myös suosittua samanhenkistä Must Puudel -ravintolaa (Müürivahe 20).

Juhli

Paar Veini Nuorten aikuisten suosimasta viinibaarista (Sauna 1, paarveini.ee) saa puolen litran karahvin talon viiniä seitsemällä eurolla.

Frank Funkishenkeen sisustettu bistro (Sauna 2, frankbistro.ee) tarjoilee suosittuja cocktaileja, hauskoja hampurilaisia ja esimerkiksi englantilaista aamiaista.

Manna La Roosa Tämän erikoisempaa sisustusta saa etsiä: vanha herrastalo (Vana-Viru 15, mannalaroosa.com) on sisustettu kristalli­kruunuilla, oudoilla tauluilla, koristeellisilla peileillä ja hullun­kurisilla pikku­esineillä. Maista drinkkejä, ne ovat erinomaisia. Oheen voi tilata vaikka zakuska-lautasen.

Shoppaile

Liina Viira Ruotsalais-virolaisen suunnittelija Liina Viiran hauskoja villavaatteita ja asusteita (Müürivahe 36, liinaviira.com). Pipon saa parilla kympillä.

Nu Nordik Designin ystävän ehdoton kohde (Vabaduse väljak 8), sillä myynnissä on kymmenien virolaismuotoilijoiden tuotteita koruista keittiötarvikkeisiin.

Kommentoi »