Tuulilasi

Tällaisilla Toyotan autonomisilla kulkupeleillä urheilijoita kuskataan Tokion olympialaisissa

Tällaisilla Toyotan autonomisilla kulkupeleillä urheilijoita kuskataan Tokion olympialaisissa
Toyotan autonominen ja sähköinen e-Palette kuljettaa urheilijoita Tokion olympialaisissa pitkin ja poikin laajaa olympiakylää. Toyota on yksi kisojen pääsponsoreista.
Julkaistu: 2.7.2021

e-Palettella on tarkoitus kuskata urheilijoita myös kilpailupaikoille. Toyota on saanut kuukausi ennen kisoja viimeiset testinsä valmiiksi ilman ongelmia.

e-Palette esiteltiin jo 2018 Kuluttajaelektroniikkamessuilla, jolloin pääjohtaja Akio Toyoda julisti yhtiön kunnianhimoiset tavoitteet autonomisten liikkumispalveluiden (MaaS = mobility as a service) suhteen. Tokion olympialaiset ovat hyvä testi tätä tavoitetta kohti.

e-Paletten maksiminopeus on noin 32 km/h ja se voi ajella itsekseen jopa 140 kilometriä yhdellä latauksella. Olympialaisiin Toyota tarjoaa peräti 3700 erilaista kulkuvälinettä, niistä 90 % on sähköisiä. e-Paletteja on vain 20 kappaletta, vetyautoja noin 500, sähköautoja 850. Näiden lisäksi 200 e-Paletten kaltaista ovetonta kulkinetta operoi kilpailupaikkojen läheisyydessä varmistamassa, että kilpailijat pääsevät varmasti ajoissa suorituspaikoilleen.

e-Palette toimii autonomian tasolla 4. Vaikka se kykenee ajamaan määriteltyjä reittejä yksin, on mukana kuitenkin kuljettaja, joka varmistaa, että kaikki toimii.

Kommentoi »