Tuulilasi

Tällainen on tulevaisuuden autotehdas

Tällainen on tulevaisuuden autotehdas
Toyota on tekemässä lähitulevaisuudessa vallankumousta autotehtaiden toteuttamisessa. Muutos tekee tehtaista aiempaa halvempia, pienempiä ja monipuoleisempia.
Kuvat Toyota USA

Toyotan mukaan uudet autotehtaat ovat 25 prosenttia pienempiä, tarvitsevat 40 prosenttia vähemmän investointirahaa ja tuottavat jopa 55 prosenttia vähemmän CO2-päästöjä kuin perinteiset autotehtaat.

Uusista tuotantolinjoista tehdään modulaarisia, jonka takia linjan pituutta voidaan muuttaa jopa 80 minuutissa. 100 000 auton vuosituotantoon yltävä linjasto voidaan lyhentää kätevästi 50 000 autoon, ja myös takaisin. Tämä helpottaa vastaamaan laskevaan tai nousevaan kysyntään.

Kaikki muutokset on tehty sillä ajatuksella, että jokainen tuotantolinjan osa olisi aiempaa yksinkertaisempi. Esimerkiksi tuotantolaitteita ei kiinnitetä maahan, jotta niiden siirtely helpottuisi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jo tuotannossa olevaan automalliin voidaan helposti lisätä uusia ominaisuuksia.

Uusissa tehtaissa ei myöskään ole mitään katosta roikkuvia tuotantolaitteita. Tämä vähentää huomattavasti rakennuskustannuksia, koska suuria tukirakenteita painaville koneistoille ja telineille ei tarvitse rakentaa, kerrotaan Autocarissa.

Jos kohta nykypäivän autot ovat aiempaa modulaarisempia, voivat näemmä myös autotehtaat muuttua aiempaa joustavimmiksi.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 27.3.2015
Kommentoi »