Tällainen on uusi kompakti Opel Crossland
Autot ja liikenne
Tällainen on uusi kompakti Opel Crossland
Uuden kompaktin Opel Crosslandin ennakkomyynti on alkanut ja malliston hinnat alkavat nyt 19 390 eurosta. Jo Crossland Comfort -mallissa on panostettu varusteluun – siihen kuuluu vakiona muun muassa kaistavahti ja liikennemerkkien tunnistus, energiatehokkaat Full LED -ajovalot, ajovaloautomatiikka, sadetunnistin, 7 tuuman IntelliLink Infotainment sisältäen Bluetooth ja Apple CarPlay/Android Auto -valmius, vakionopeudensäädin sekä nahkaverhoiltu lämmitettävä ohjauspyörä.
Julkaistu 5.1.2021
Tuulilasi

Innovation Plus -varustetasossa vakiovarustelista täydentyy muun muassa pysäköintitutkalla taakse, kuljettajan AGR-istuimella, automaattisella ilmastoinnilla, Keyless Go -järjestelmällä, Navi IntelliLink 8 tuuman värikosketusnäytöllä sekä 16 tuuman kevytmetallivanteilla. Hintaa tulee 2000 euroa enemmän.

Urheilullisemman ilmeen fanit arvostavat Crossland GS Line -mallia (alkaen 25 890 €). Vakiovarusteluun kuuluu muun muassa värillinen ulkokatto (musta/valkoinen), hopeanväriset kattokaiteet, 180 astetta panoraamakamera, pysäköintiavustin eteen ja taakse, katvealueen hälytys, liukuva takaistuin ja tavaratilan flexfloor, AGR-urheiluistuimet sekä 17 tuuman kevytmetallivanteet.

Uusi brändi-ilme

Yhtenäinen, koko keulan levyinen Opel Vizor -etupaneeli yhdistää jäähdyttimen säleikön ja ajovalot. Vizor lisää optisesti leveyden vaikutelmaa ja kokoaa kaikki keulan elementit yhteen. Brändin legendaarinen tunnusmerkki salama hallitsee ylpeänä keulaa. Vizorista tulee kaikkien Opel-mallien tunnusmerkki 2020-luvulla.

Takana uudet tummansävytetyt takavalot korostavat Opelille tunnusomaista siipivalosuunnittelua, ja uusi korkeakiiltoinen takaluukun pinta (saatavana yhdessä mustan katon kanssa) saa uuden Crosslandin näyttämään leveämmältä ja vahvemmalta.

Ensiluokkainen mukavuus ja dynaamista ajotuntumaa

Runsas tilan tunne ja ensiluokkaiset, ergonomiset AGR-etuistuimet tekevät Crosslandista pitkillä ajomatkoilla entistäkin mukavamman. Kaupunkimaasturi tarjoaa myös paljon joustavuutta, kuten GS Linessa olevat yksittäin liukuvat ja kallistuvat takaistuimet. Niissä on 60/40 -jako ja liukuminen jopa 150 millimetriä, mikä lisää tavaratilan kokoa 410 litrasta luokan johtavaan 520 litran tilavuuteen. Ja kaikki tämä onnistuu kätevästi vain muutamassa sekunnissa. Takaistuinten taitto kokonaan kasvattaa tavaratilan tilavuutta 1255 litraan.

Dynaamista ajotapaa suosivat kuljettajat arvostavat erityisesti Crosslandin alustaan tehtyjä uudistuksia: uudet jouset ja iskunvaimentimet etuakselin McPherson-jousitukselle sekä taka-akselin vääntösauvajousituksen parantaminen. Yhdessä uuden ohjauspylvään väliakselin kanssa, joka parantaa ohjauksen tarkkuutta ja keskituntumaa, uuden Crosslandin alusta tarjoaa optimaalisen tasapainon mukavuutta ja ketteryyttä.

Optimaalista pitoa ja tehokkaita bensiinimoottoreita

Uudet Crosslandin omistajat saavat lisää turvallisuutta ja parempaa ajodynamiikkaa valinnaisen IntelliGripin avulla. Tämä mukautuva luistonestojärjestelmä mahdollistaa optimaalisen pidon ja vakauden kaikilla tienpinnoilla. IntelliGrip sisältää viisi tilaa: normaali, lumi, muta, hiekka ja ESP-pois.

Moottorivalikoimaan kuuluu neljä tehokasta bensiinimoottoria: 80-, 110- ja 130-hevosvoimaiset manuaalivaihteiset moottorit sekä 130-hevosvoimainen automaattivaihteinen moottori.

Valotekniikka ja tärkeät avustinjärjestelmät

Crosslandiin valinnaisena saatava huippumoderni tekniikka ja kuljettajan avustinjärjestelmät tekevät ajomatkoista entistä rentouttavampia ja turvallisempia. Mukautuvat AFL LED -ajovalot, joissa on kaarreajovalot, kaukovaloapu ja ajovalojen automaattinen korkeuden säätö, takaavat erinomaisen näkyvyyden pimeässä. Tärkeitä avustinjärjestelmiä ovat mm. HUD-kuljettajan heijastusnäyttö, etutörmäysvaroitus automaattisella hätäjarrutuksella ja jalankulkijoiden tunnistuksella, kuljettajan vireystilan tunnistus, katvealueen varoitus sivupeileissä, panoraamakamera takana (180 astetta) ja edistynyt pysäköintiavustin.

Kommentoi »