Tuulilasi

Tällä Mitsubishin näyttävällä maasturilla on monta nimeä


Mitsubishi on julkistanut uuden Pajero Sportin, joka on isokokoinen pääosin Aasian markkinoille tarkoitettu maasturi.
Teksti Max Lange
Kuvat Mitsubishi

Pajero Sport perustuu äskettäin julkistettuun avolavaan, L200:en. Keula on Mitsubishin nykyilmeen mukainen ja siinä on tietynlaista rotevuutta, joka sopii hyvin tämänkaltaiseen maastoajoneuvoon.

Pajero Sportin nimi vaihtelee ympäri maailman yllättävänkin paljon. Se tunnetaan ainakin nimillä Challenger, Montero Sport, Nativa ja Pajero Dakar. Auto esiteltiinkin Thaimaassa, jossa kyseisellä mallilla on suuri ostajakunta.

Kyseessä on ehta maasturi, mikä tietenkin näkyy ja tuntuu maavarassa. Sitä on 218 mm, joka on edeltäjäänsä 13 mm enemmän. LS200:sta uutuus eroaa hieman laadukkaammalla ohjaamolla ja kahdeksan lovisella automaattivaihteistolla.

Moottorina autossa tarjotaan 2,4-litraista turbodieseliä, joka tuottaa 180 hv ja 430 Nm vääntöä. Kulutuslukemat ovat tippuneet edeltäjästään 17 prosentilla.

Pajero Sportia on myyty aikanaan Suomessakin, mutta viime aikoina mallia ei täällä ole näkynyt. Kilpailijoita autolle ovat sellaiset nimet kuin Chevrolet Trailblazer tai Toyota Fortuner – eivät järin tunnettuja nimiä Suomessa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 3.8.2015